Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Problem z dyskiem C

Witam
    Piszę jako laik komputerowy więc proszę o oszczędzenie sobie szydery

Na stacjonarce do pracy mam dysk ssd na system i wszystko to co docelowo się tam zapisuje. Dysk ma 120gb, windows 7 64gb, PS, C1PRO, jakieś mniej znaczące pierdoły

Dysk notorycznie się zapycha, obecnie używając CCleaner jestem w stanie odzyskać do kilku gb maksymalnie. Kasowanie podglądów C1Pro daje jakieś 2-2,5gb ale to momentalnie się odtwarza na nowo

Jakieś pomysły gdzie ukryło się kilkadziesiąt gb?
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Sciagnij program diskstate i powinien pokazac

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    ... windows 7 64gb, ...
    W7 zajął Ci na dysku 64GB, jakim cudem?

Skasuj zawartość katalogów "Temp".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    W7 zajął Ci na dysku 64GB, jakim cudem?

Skasuj zawartość katalogów "Temp".
    raczej bit mialo byc

do autora

1) zacznij od tego (o ile nie masz juz zainstalowanej poprawki)

2) wywal zawartosc katalogu C:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads

na dziendobry pare giga do przodu

poza tym - poszukaj w googlach hasla: linki symboliczne

(chodzi o przeniesienie niektorych folderow (downloads, my documents itp na talerzowca)

3) posprzataj dysk bo masz pewnie niezly bajzel

4) posprawdzaj tempy, jesli masz nikon capture to tez lubi sie rozrosnac, nie mowiac juz o firefoxie czy chromie

generalnie ciezko doradzic jak nie wiem jaki soft masz na kompie.

Domyślnie

jesli PS to photoshop to problem jest w bridge, ktory czesc opracowanych juz zdjec odklada w postaci kilobitowychdanych, ktore z czasem rozrastaja sie do mega i giga. dane te musisz skasowac. c-uzytkownik-posiadacz-appdata-roaming-adobe-bridge cs (nr twojego ps np.5)-cache. wyszukujesz folder z 50 giga, otwierasz i kasujesz. tadaaaaam p.s. twoj post przypomnial mi, ze musze pliki z adobe pokasowac- w przeciagu 4 dni prawie 1 GB sie nazbieralo!

jako uzupelnienie: zawartosc wszystkich folderow w folderze cache mozesz wykasowac
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 24-02-2014 o 12:40 Powód: łączenie postów
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    raczej bit mialo byc
    Chyba jednak bajtów.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Większość tych zbędnych plików, o których piszą przedmówcy, usunie CCleaner. Możesz zwiększyć zakres przeszukiwania śmieci na dysku instalując nieoficjalny dodatek do CCleanera: CCEnhancer. Oprócz podstawowego i bezpiecznego zwiększenia opcji wyszukiwania, CCEnhancer dodaje też kilka, które spowodują np. wykasowanie ustawień użytkownika w programach. Tego typu ustawienia są na szczęście domyślnie wyłączone, a ich ręczne właczenie jest potwierdzane ostrzegawczym komunikatem.

Domyślnie

ccleaner nie usunie wspomnianych juz plikow z adobe- nie usuwa ich ccleaner w moim compie zainstalowany.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    raczej bit mialo byc
    Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Chyba jednak bajtów.
    No chyba jednak bit :P

Ja z pierwszego posta zrozumialem, ze autorka watklu zapisuje wszystko na dysku C: wiec nie ma co sie dziwic, ze sie rozrasta, wystarczy, ze zapisuje rozne smieci na pulpicie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów