Szukaj
Przyjemną i delikatną obróbką potraktowałeś zgrabną, sympatycznie wyglądającą kobietę w sensownych kadrach... ja bym tu nic nie zmieniłPodoba mi się też naturalność modelki. Co złego jest z tłem w takim razie ?
PS. Na czepialskiego jedynie na nr1 zmieniłbym ułożenie stopy tak żeby była na prosto względem całego ciała... ale dopiero po jakimś czasie zauważyłem![]()
Ogarnięcie tła to pikuś. Retusz leży (twarz, nogi, stopy), światło średnie. Nie wiem czy przepały są zamierzone czy ciągnięte w pp.
Tło zostaw w spokoju, ogarnij światło.
tło chciałbym zmienić na kartonowe bo to polipropylenowe to jakaś masakra. Jeżeli chodzi o przepały to chyba ktoś ma źle skalibrowany monitor bo mi nic nie pokazuje i możesz bardziej sprecyzować co złego jest w świetle ? Wychodząc z założenia, że nie ma co kombinować używałem 2 lamp (w tym 1 do tła) aby uzyskać lepszą (moim zdaniem) plastyczność obrazu, na 1 beauty dish nad aparatem (oswietlenie "butterfly") 2 soft z lewej pod kątem, a zreszta widać gdzie bylo swiatlo. Proszę o porady na przyszłość.
Dlaczego tło ci nie pasuje? Chodzi ci o jego fakturę i równomierność oświetlenia? Jak pokombinujesz z przybliż / oddal lampę i jej mocą to da się je dobrze oświetlić.
A co do oświetlenia modelki to nie podoba mi się to, że światło było po prostu za blisko modelki i dlatego jest ona mocno nierówno oświetlona. Na pierwszym masz białe czoło, poprawnie oświetlony piszczel lewej nogi, reszta ciemna. To samo na dwójce tylko tam akurat lampa walnęła prosto w prawą rękę.
Tu masz ładnie opisane i rozrysowane jak odległość wpływa na światło:
http://photography.tutsplus.com/arti...aw--photo-3483
Oczywiście to tylko moje zdanie. Może doskonale znasz te zależności i właśnie tak ci się podoba.
Jeżeli o mnie chodzi to jest dobrze, tez kombinuje ostatnio z tym oświetleniem i uważam ze jest bardzo udane.
Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji
Na drugim obróbka jaką lubię. Kadr może trochę ciasny górą, ale i tak mi się podoba. Pytanie mam. Jakiej średnicy BD użyłeś.
mała pomyłka na tym był akurat strip box
tło mi nie pasuje głównie przez nierównomierność rozprowadzania światła, mam jeszcze co do niego pytanie orientujecie się może czy nie ma żadnego problemu z prasowaniem go, może to troszke pomoże
Niestety mam dość ograniczone warunki w ekhm "studio" i lampa była odsunieta na max i do tego min mocy (lampa 400ws)
dzieki za podpowiedzi
Skontaktuj się z nami