Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Justyna

Domyślnie Justyna

Co zmienić poza tłem ?

1.
    2.
    3.
    4.

Domyślnie

Przyjemną i delikatną obróbką potraktowałeś zgrabną, sympatycznie wyglądającą kobietę w sensownych kadrach... ja bym tu nic nie zmienił Podoba mi się też naturalność modelki. Co złego jest z tłem w takim razie ?

PS. Na czepialskiego jedynie na nr1 zmieniłbym ułożenie stopy tak żeby była na prosto względem całego ciała... ale dopiero po jakimś czasie zauważyłem
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Ogarnięcie tła to pikuś. Retusz leży (twarz, nogi, stopy), światło średnie. Nie wiem czy przepały są zamierzone czy ciągnięte w pp.

Domyślnie

Tło zostaw w spokoju, ogarnij światło.

Domyślnie

tło chciałbym zmienić na kartonowe bo to polipropylenowe to jakaś masakra. Jeżeli chodzi o przepały to chyba ktoś ma źle skalibrowany monitor bo mi nic nie pokazuje i możesz bardziej sprecyzować co złego jest w świetle ? Wychodząc z założenia, że nie ma co kombinować używałem 2 lamp (w tym 1 do tła) aby uzyskać lepszą (moim zdaniem) plastyczność obrazu, na 1 beauty dish nad aparatem (oswietlenie "butterfly") 2 soft z lewej pod kątem, a zreszta widać gdzie bylo swiatlo. Proszę o porady na przyszłość.

Domyślnie

Jeżeli o mnie chodzi to jest dobrze, tez kombinuje ostatnio z tym oświetleniem i uważam ze jest bardzo udane.
    Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji

Domyślnie

Na drugim obróbka jaką lubię. Kadr może trochę ciasny górą, ale i tak mi się podoba. Pytanie mam. Jakiej średnicy BD użyłeś.

Domyślnie

mała pomyłka na tym był akurat strip box

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damian.P Zobacz posta
    tło chciałbym zmienić na kartonowe bo to polipropylenowe to jakaś masakra. Jeżeli chodzi o przepały to chyba ktoś ma źle skalibrowany monitor bo mi nic nie pokazuje i możesz bardziej sprecyzować co złego jest w świetle ? Wychodząc z założenia, że nie ma co kombinować używałem 2 lamp (w tym 1 do tła) aby uzyskać lepszą (moim zdaniem) plastyczność obrazu, na 1 beauty dish nad aparatem (oswietlenie "butterfly") 2 soft z lewej pod kątem, a zreszta widać gdzie bylo swiatlo. Proszę o porady na przyszłość.

Dlaczego tło ci nie pasuje? Chodzi ci o jego fakturę i równomierność oświetlenia? Jak pokombinujesz z przybliż / oddal lampę i jej mocą to da się je dobrze oświetlić.
    A co do oświetlenia modelki to nie podoba mi się to, że światło było po prostu za blisko modelki i dlatego jest ona mocno nierówno oświetlona. Na pierwszym masz białe czoło, poprawnie oświetlony piszczel lewej nogi, reszta ciemna. To samo na dwójce tylko tam akurat lampa walnęła prosto w prawą rękę.
    Tu masz ładnie opisane i rozrysowane jak odległość wpływa na światło:
    http://photography.tutsplus.com/arti...aw--photo-3483
    Oczywiście to tylko moje zdanie. Może doskonale znasz te zależności i właśnie tak ci się podoba.

Domyślnie

tło mi nie pasuje głównie przez nierównomierność rozprowadzania światła, mam jeszcze co do niego pytanie orientujecie się może czy nie ma żadnego problemu z prasowaniem go, może to troszke pomoże
    Niestety mam dość ograniczone warunki w ekhm "studio" i lampa była odsunieta na max i do tego min mocy (lampa 400ws)

dzieki za podpowiedzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów