Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Ślub w USC

Domyślnie Ślub w USC

Witam wszystkich mam pytanie odnosnie fotografowania w urzedzie stanu cywilnego para mloda nie bierze slubu koscielnego tylko usc...Wczesniej nie zdazylo mi sie fotografowac w urzedzie czy napotkaliscie sie z jakimis problemami natury technicznej czy organizacyjnej???Wiadomym jest ze taka ceremonia trwa znacznie krocej niz slub w kosciele i w miare mozliwosci trzeba sie uwijac zeby zlapac fajne kadry...pozdrawiam
    D700/ D90/ |Tokina 16-28,2.8 /T28-75 2.8/N35 1.8G/ N85-1.8G/ SB-910/
    www.fotokari.pl

Domyślnie

Technicznie ? Tak 6 minut ceremonii i wąsko zazwyczaj jak diabli Za to znaczniej jaśniej niż w kościele.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

W grudniu miałem ślub cywilny i miałem wielkiego farta bo trwał ok 15min jak na USC to bardzo długo więc miałem czas na zrobienie zdjęć nawet gościom po kolei, zdecydowanie mniej miejsca, jak się zrzucili z życzeniami to myślałem że mnie zgniotą i w takich warunkach ciężko o udane kadry...
    Nikon D700 + Nikon 24-70 2.8 + SB-900
    B L O G

Domyślnie

ceremonia mega krótka także nie myśl by gdziekolwiek latać w poszukiwaniu ekstrawaganckich kadrów. Szybko, z reguły jasno, ciasno. Tyle w temacie.

Domyślnie

ślub w USC robiłem rok temu w maju. Wszystko trwało ok 25minut więc nie tak źle. Był czas spokojnie zrobić wszystkie ujęcia które muszą byc i nawet było troche czasu na kombinowanie. Jednak sala upchana po brzegi więc ciężko. Większość ujęć na 17mm(DX) i 24mm(dx) czasem 35mmm(DX). Za to przynajmniej u mnie w mieście jest bardzo jasna sala i jasne ściany.
    Jak w USC jest jest szybko, ciasno i tłoczno to najlepeij sprawdzi się obiektyw zoom moim zdaniem. Oczywiście jeśli jedno body

Domyślnie

moim zdaniem w USC zoom i nic więcej nie ma mowy o stałkach, najlepiej szeroko i jasno
    Nikon D700 + Nikon 24-70 2.8 + SB-900
    B L O G

Domyślnie

Mam kilkanaście takich ślubów za sobą i generalnie jest tak jak piszecie, czyli parę minut i po wszystkim i trzeba się streszczać. Niekiedy jednak można trafić na mniej typową, dłuższą ceremonię.

Domyślnie

Można zagadać z kierownikiem USC żeby w paru kluczowych momentach zwolnił, współpracował.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Potwierdzam, że cała ceremonia trwa bardzo krótko. Chyba lepszy jasny zoom niż żonglowanie stałkami - ale to już kwestia indywidualna.
    Ale zalecam w razie możliwości wcześniejsze obadanie miejsca.
    W Krakowie, śluby cywilne można zawierać także Willi Decjusza - a tam w sali panuje festiwal kolorów - światło dzienne wpada przez duże okna, mimo to pomieszczenie nie jest jasne i chyba zawsze zapalone jest światło z żyrandoli o barwie prawie pomarańczowej,, jakby było mało sufit jest ozdobny drewniany, ciemny.
    Tak więc lepiej sprawdzić - bo czasu na miejscu będzie naprawdę mało.

Domyślnie

Bardzo szybka impreza więc albo zoom albo dwa body ze stałkami. No chyba, że umiesz szybko zmieniać obiektywy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów