Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Capture One

Domyślnie Capture One

kto ze ślubniaków używa jako główny program do wołania Raw Captur One 7. Czy używac najpierw C1 a później dokańczacie w PS???

Domyślnie

Ten program się chyba nieco inaczej nazywa...

Używa go np. Adam Trzcionka....
    D90 + MB D-80 + N 17-55 2.8 + N 35 1.8 + S 70-300 + SB-700 + chęci.......

Domyślnie

Phase One ???

Domyślnie

Miałeś prędzej tytuł wątku Captur One a nie Capture ( zresztą w poście nadal masz babola ), wypadałoby wiedzieć o co się pyta.

Używa go bardzo wiele osób, błyskotliwi, AT, pewnie dużo dużo innych, no ale po co pytasz ?

Każdy ma swój wyrobiony workflow na którym jemu się najlepiej / najwygodniej pracuje.

W C1 ładnie, szybko wychodzi skóra z miłym kolorem dla oka, ale w PS też da się to bez problemu osiągnąć.

Spróbuj sam i oceń

Dla mnie niezastąpiony jest Lightroom z uwagi na możliwości zarządzania fotkami / grupowaniem ich itp.
    D90 + MB D-80 + N 17-55 2.8 + N 35 1.8 + S 70-300 + SB-700 + chęci.......

Domyślnie

ja właśnie zainstalowałem C1 i kolor wychodza swietnie w PS nie mogłem takich uzyskac i pytam czy wywołujecie tylko w rawy w C1 i poźniej dokanczacie w Ps?

Domyślnie

Kolega ci już odpowiedział:
    Cytat Zamieszczone przez Mavcio Zobacz posta
    Każdy ma swój wyrobiony workflow na którym jemu się najlepiej / najwygodniej pracuje.

Dla mnie niezastąpiony jest Lightroom z uwagi na możliwości zarządzania fotkami / grupowaniem ich itp.
    Każdy wpisze co lubi, a programów jest sporo.
    PS, LR, C1, CaptureNX i .. ViewNX (ja używam czasami tego ostatniego, bo oprogramowanie Nikona daje najlepsze kolory, a nie chce kupować Capture NX).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A wie może ktos jak zainstalowac profil aparatu do C1 zrobiony colorcheckerem ???

Uprawnienia umieszczania postów