Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie upadek YN 560 III

Hej,

Lampa spadła z ok 1m na twardą podłogę i nie chce się włączyć.
    Czy jest jakiś zestaw "standardowych" awarii po takiej przygodzie? Warto w ogóle naprawiać?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Nie ma standardowych procedur upadku, każdy upadek może skutkować inną usterką.
    Jeśli dwoje ludzi przewróci się na chodniku to czy w oby przypadkach złamią nogę?
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Znajomy elektronik może rzucić okiem, a nawet naprawić za przysłowiową flaszkę, jeśli coś się poluzowało czy coś w ten deseń. Serwis zedrze kasę, bo musi zarobić na ZUS i darmozjadów na Wiejskiej. Moim zdaniem przy braku opcji pierwszej pozostaje kupno nowej, a ta zostanie na wszelki wypadek na części.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Jak adolfik, bywa tak, że jeden kabel padnie, a nic się nawet nie połamie
    D80 + GRIP Meike + Ciamciang 8/3.5 + T12-24/4 + T28-75/2.8 + N70-210/4 + Raynox DCR-250 + YN-560III

Domyślnie

Akurat YN są łatwo rozbieralne - śrubokręt zegarmistrzowski w rękę i jedziesz Jedną ze swoich już dwa razy rozbierałem, jak mi przycisk on/off wcisnął się na stałe Nie szarp tylko nic na siłę, dostań się do koszyka baterii - jest podłączony kablem z mini wtyczką do "płyty głównej" lampy - może wtyczka się rozłączyła? Sprawdź też pozostałe połączenia - a jest ich tam sporo Jak dostaniesz się do elektorniki, to lutownicą "dogrzej" luty - może któryś puścił i jakiś element nie ma kotnaktu (to bym zrobił zaraz po kabelkach). Jeśli nie masz samozaparcia i lutownicy, to...trudno

A tak swoją drogą, to jedna z moich YN poleciała razem ze statywem z wysokości około 2m na kostkę brukową i...kompletnie nic się jej nie stało, a byłem przekonany, że pozbyłem się właśnie lampy, jak widziałem ten lot...
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Uprawnienia umieszczania postów