Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Tablet do prezentacji zdjec

Witam
    (Nie wiem czy odpowiedni dzial wybralem - jezeli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie)

Poszukuje tabletu do prezentacji zdjec klientom, do internetu, poczty itd
    zalezy mi na najlepszym ekranie i rozmiarze ok 10cali

mysle nad Ipadem 4 z retina, ale moze jest cos innego z systemem android - tanszego a rowniez tak dobrego. Prosze o porade
    Dzieki z gory

Domyślnie

Poszukaj iPada3 używanego - kupisz już w sensownych pieniądzach, do 4ki imo nie warto dopłacać. Jak już to Air lepiej. Ja do tej pory nie wiedziałem lepszego ekranu w tabletach do przeglądania zdjęć.

Domyślnie

a co powiesz o tabletach z systemem android, ktore maja ta sama rozdzielczosc co applowska retina takich jak Navroad, Kiano, Prestigio itp to tez jest retina? czy o wiekszej rozdzielczosci galaxy note 10.1. Czy rzeczywiscie na Ipadzie z retina jest najlepsze odwzorowanie kolorow i jakosc?

Domyślnie

przede wszystkim na retinie masz duże rozdzielczości i żywe kolory.
    A7III + T 28-75/2,8 +sony 85/1,8 samyang 35/2,8
    http://zientas.pl

Domyślnie

Ja mam Prestigio i uważam, że ekran ma wyjątkowo dobry. Jestem nim mile zaskoczona. Nie wiem jednak jak wygląda Retina, więc nie napiszę jak wypada w porównaniu do Retiny.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Ta cała "retina" to nic innego jak ekran o określonej gęstości pikseli (ppi). Nic więcej. A i ta gęstość zależy jeszcze od wielkości ekranu, bo wg. Apple ogląda je się z różnych odległości, a tym samym przy mniejszej gęstości zachowuje się tą samą rozdzielczość kątową.

Samsung z ekranami TN ma podobną jakość wyświetlania, co IPS w Apple'ach, niestety ma znacznie niższe rozdzielczości.
    A tanie tablety z Androidem i ich IPS'y są daleko w tyle - i pod względem odwzorowania barw, i pod względem kątów widzenia, i pod względem nasycenia barw.

Konkurencją pod względem ekranu dla iPadów z retiną może być Nexus 10 - najnowszy PLS (ponoć lepsze od IPS) i rozdzielczość 2560x1600
    I chyba koniec przedstawicieli 10" tabletów z ekranami najwyższej jakości z Androidem.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Samsung z ekranami TN ma podobną jakość wyświetlania, co IPS w Apple'ach,
    Jeszcze nie widziałem TN, które miałoby tak dobre kąty jak nowoczesne IPS. Pokaż mi ten wynalazek ("Super TN"), bo nie wierzę.

Apple ogląda je się z różnych odległości, a tym samym przy mniejszej gęstości zachowuje się tą samą rozdzielczość kątową.
    Nie do końca wiem co poeta miał na myśli. Nie mniej jednak jak masz ekran 1024x768 9,7" i oglądasz go z 2x większej odległości (np. 1metr), to i tak ma 2x mniejszą postrzeganą wielkość, w porównaniu do 9,7" 2048x1536 widzianemu z odległości pół metra.

A tanie tablety z Androidem i ich IPS'y są daleko w tyle - i pod względem odwzorowania barw, i pod względem kątów widzenia, i pod względem nasycenia barw.
    Jakieś dowody, że np. Kiano Elegance 9,7" 2048x1536 ma dużo gorsze kąty i nasycenie? (co do odwzorowania barw, to się nie wypowiem, bo nie zmierzyłem, ale widziałem apple retina i tego Kiano ,i ... piszesz bzdury)

Cytat Zamieszczone przez zientas Zobacz posta
    przede wszystkim na retinie masz duże rozdzielczości i żywe kolory.
    W praktyce takie same "masz duże rozdzielczości i żywe kolory" co na podanym wcześniej Kiano Elegance 2048x1536 :] Apple wygrywa w czymś innym, ale chyba nie widzieliście ani jednego skoro piszecie o aspektach, w których akurat nie ma różnic.

najnowszy PLS (ponoć lepsze od IPS)
    Pod jakim wzgl. ?

Cytat Zamieszczone przez qciek Zobacz posta
    a co powiesz o tabletach z systemem android, ktore maja ta sama rozdzielczosc co applowska retina takich jak Navroad, Kiano, Prestigio itp to tez jest retina? czy o wiekszej rozdzielczosci galaxy note 10.1.
    Przede wszystkim, Apple iPad , o czym wyżej piszący jak widać nie wiedzą, ma zwykle znacznie wyższą max jasność - co ma znaczenie jeśli np. używa się tabletu w jasnych warunkach oświetleniowych.

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Poszukaj iPada3 używanego - kupisz już w sensownych pieniądzach, do 4ki imo nie warto dopłacać. Jak już to Air lepiej. Ja do tej pory nie wiedziałem lepszego ekranu w tabletach do przeglądania zdjęć.
    iPAD z ekranem 2048x1536 9,7" czyli iPad 4 16 GB kupisz za ~1700zł ... widzę cena ta sama co iPad 3 z tego samego typu świecidłem. iPad Air można widzę kupić za 1864zł.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 22-02-2014 o 10:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Jeszcze nie widziałem TN, które miałoby tak dobre kąty jak nowoczesne IPS. Pokaż mi ten wynalazek ("Super TN"), bo nie wierzę.
    To obejrzyj sobie Samsungi Galaxy TAB 3 - tam jest ekran TN.

Nie do końca wiem co poeta miał na myśli. Nie mniej jednak jak masz ekran 1024x768 9,7" i oglądasz go z 2x większej odległości (np. 1metr), to i tak ma 2x mniejszą postrzeganą wielkość, w porównaniu do 9,7" 2048x1536 widzianemu z odległości pół metra.
    A od kiedy to ekrany 9.7" 1024x768 to retina ??

Jakieś dowody, że np. Kiano Elegance 9,7" 2048x1536 m
    a dużo gorsze kąty i nasycenie? (co do odwzorowania barw, to się nie wypowiem, bo nie zmierzyłem, ale widziałem apple retina i tego Kiano ,i ... piszesz bzdury)
    To obejrzyj sobie dokładnie, albo czas na wizytę u okulisty.
    Szczególnie Kiano, które jako jedne z pierwszych używały tak dużych rozdzielczości i dużo im brakuje do np. do Nexusów jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu.

W praktyce takie same "masz duże rozdzielczości i żywe kolory" co na podanym wcześniej Kiano Elegance 2048x1536 :] Apple wygrywa w czymś innym, ale chyba nie widzieliście ani jednego skoro piszecie o aspektach, w których akurat nie ma różnic.
    Jedynie rozdzielczości te same. Kolory w Kiano by Zanetti w porównaniu do iPadów z retiną i Nexusa 10 są po prostu słabe.

najnowszy PLS (ponoć lepsze od IPS)
    Pod jakim wzgl. ?
    ponoć pod każdym.
    Po szczegóły udaj się do Samsunga (PLS) i LG (IPS)

Przede wszystkim, Apple iPad , o czym wyżej piszący jak widać nie wiedzą, ma zwykle znacznie wyższą max jasność - co ma znaczenie jeśli np. używa się tabletu w jasnych warunkach oświetleniowych.
    To też jest parametr ekranu - i właśnie największy minus kiepskich IPSów.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Akurat Kiano Elegance 9,7" (jak i inne produkty Kiano) to omijałbym jak najszerszym łukiem. Wystarczy poczytać o zdolnościach serwisu Kiano Polska.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Potwierdzam, serwis Kiano gorszy od Nikona
    Ale sam tablet całkiem fajny. Sporym minusem jest tylko jeden głośnik w tym tablecie, dodatkowo umiejscowiony tam, gdzie z reguły trzyma się dłoń.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów