Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

1 jest ok, tylko te kolory nie pasują, 2 byłoby fajne, gdyby było symetryczne...
    D80 + GRIP Meike + Ciamciang 8/3.5 + T12-24/4 + T28-75/2.8 + N70-210/4 + Raynox DCR-250 + YN-560III

Domyślnie

1. Na jedynce kolorystyka skóry jest fatalna. Różnice w odcieniu absolutnie skreślają to zdjęcie z grona udanych. Bardzo nieprzemyślane oświetlenie.

2. To co przeszkadza w odbiorze tego zdjęcia to brak symetrii, głowa odchylona w lewą stronę nie jest skierowana wprost do obiektywu. Jeśli piszesz że nie zmieniłeś koloru ust świadomie, to musiałeś to zrobić nieświadomie. Kolor ust z jedynki powinien być na dwójce i choć coś mniej kulo by bo po oczach.
    D700 | D5100 | N18-35 | S20/1.8 | S35/1.4 | N35/1.8 | N50/1.4G | N50/1.8G | N85/1.8G | SB-700 | SB-400

Domyślnie

Co do uwag. Oświetlenie nie powoduje zmiany koloru (twarzy, rąk), chyba, że byłby założony jakiś filtr połówkowy (w co oczywiście powątpiewam). To jest po prostu inna jasność spowodowana innym natężeniem światła. Nakłada się ten efekt z innym kolorem, ale to wynika z czego innego. Twarz ma najczęsciej inny kolor niż ręce - to raz, dwa - na twarzy jest makijaż, podkład, puder, co powoduje, że jest bardziej matowa i światło się odbija inaczej niż od rąk.

1poza tym całkiem OK, choć modelka jest za sztywna. No i cięte same palce.
    Na 2 niesymetryczny makijaż górnej wargi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Hejt? Co za hejt? Fotki marne ot co. Za 3 miesiące będziesz wiedział o co chodzi jak nie przestaniesz focić. Ja tak mam ze swoimi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów