Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek B. Zobacz posta
    Aparaty cyfrowe bardzo szybko się zużywają? A co to znaczy? Z tego co czytałem, bo mi się nigdy nie trafiło to najczęściej pada migawka akurat element mechaniczny a nie cyfrowy. Jak kupisz aparat na jeszcze rocznej gwarancji (np. kupiony na gwarancji 1+1) z przebiegiem 10tys. za 2/3 ceny na półce w sklepie to co tu widzisz za zagrożenie?
    Tym bardziej biorąc pod uwagę "zużycie wynikające z rozwoju technologii" - po co płacić podatek od nowości skoro za 3 miesiące kupisz taki aparat za 2/3 ceny a używany za połowę?? (...)
    Pokaż mi gdzie te sprzęty wyprzedają i w takich cenach? Owszem, warto poczekać żeby "cena premierowa" spadła- i tak robię, ale to max. 20-25% po ponad roku. Rocznych sprzętów- nie piszę tu o d600- jakoś nie miałem szczęścia nigdzie trafić. Zapewne wtedy rozważałbym zakup...

ps.Rozważałem niedawno kupno używki d3x- przebiegi były podobno od kilkuset do kilkutysięcy- odpuściłem, po natrafieniu na informację, że softowo można liczniki wyczyścić...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

dla mnie najlepszy przyklad zjazdu cen jest np na d7000 teraz puszka za 2.5 mozna nabyc, a uzywki po ok 1700-1800 zla cena? jak za takie body? ja za d3100 z kitem 55 placilem 2tys 2 lata temu
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witboy Zobacz posta
    dla mnie najlepszy przyklad zjazdu cen jest np na d7000 teraz puszka za 2.5 mozna nabyc, a uzywki po ok 1700-1800 zla cena? jak za takie body? ja za d3100 z kitem 55 placilem 2tys 2 lata temu
    też tyle płaciłam za d3100

co do pytania wyzej

aparat obecny jest trochę wolny,obraz taki o, ogólnie już mam problemy z body, zacina się itp, przeżył ze mną 3 lata, dość intensywne, pare wesel .. chciałabym coś ciut lepszego, szybszego no i bardziej "profesjonalnego"

Domyślnie

Jeśli obraz z D3100 jest dla Ciebie "taki o", to chyba tylko FX Ci pozostaje, bo po przesiadce nawet na D7100 wieeelkiej różnicy nie zobaczysz. Co innego sprawa ergonomii i "wodotrysków" - tu już poprawa będzie mocno zauważalna. Parę lat temu sam się przesiadłem z D3100 na D300s i nawet przez moment nie żałowałem zamiany. Niedawno dokupiłem do kompletu D610 i jest OK.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    A gdzie jest cofanie się, w zakupie nowszego body FX? Proponuję poczekać z tym FF, aż sam bedziesz wiedział czemu je chcesz i aż rzeczywiscie go bedziesz potrzebował, bo na razie to faktycznie chyba osławiona magia FF i to chyba głównie działająca na kolegów "po fachu".

No i pytanie za 100 punktów - po co ci to nowe body. Czy temu które masz czegoś brakuje - czegoś konkretnego? Czy po prostu masz potrzebę czegoś nowszego, fajniejszego.. Może wystarczy kupić jakiś fajny obiektyw?
    Amen!

Domyślnie

A czemu nie rozważasz używanego d600?
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Siejąc ziarno niepewności to może jakiś ciekawy bezlusterkowiec?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yazid Zobacz posta
    Siejąc ziarno niepewności to może jakiś ciekawy bezlusterkowiec?
    Do wesel?

D7100 jest bardzo konkretnym body, większość tematów da się nim ogarnąć, i nie rujnuje budżetu.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów