Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Honda Legend Coupe

Witajcie!

Kolejny ciekawy okaz motoryzacyjny pojawił się dziś przed moim obiektywem (podobno tylko 11 sztuk jest zarejestrowanych w UK). Miejsce znane z fotek Astry (słupki wywalone na dzień dobry) , ale tym razem bardziej doświetlane, no i niebo zupełnie inne W trakcie sesji tak lunęło, że...było po sesji, ale kadrów kilka udało się poczynić. Zapraszam do oceniania.

1.

2.

Pozdrawiam
    SerU
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Autko ekstra
    2 fotka mam moc Zarówno przez auto i przez tło, wyszło bardzo dobrze

Domyślnie

jak lubię to auto to tu widzę że trafiło na młodego właściciela bo te koła to porażka...
    wiem że teraz takie auto w cenie punto ale gdzie szacunek? to był kozak nad kozaki w swoim czasie

a co do fot to brakuje mi czerni to auto jest masywne ( jak na swój gabaryt) ciężkie i "do wielkiej turystyki" i za bardzo odstaje od tła...
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Calkiem calkiem kadry, ale na 1 troche za bardzo bok blysniety wg mnie, a na 2 calosc bym dopasowal bardziej do tej czarnej chmury, chociazby pokombinowal z mroczniejsza obrobka
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Dzięki za komentarze i uwagi
    @bart1 - akturat ta Legenda nie była czarna - jakieś wymieszanie ciemnej zieleni z granatem, okraszone antracytem. Kosmiczny kolor.

Dorzucę jeszcze jedno, bo właśnie właściciel się zdecydował, że 2 powyższe plus właśnie to chce miec wydrukowane w formacie 60x40cm. Fotka, jak widać robiona 15 sekund przed ulewą

3.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Jedynka przyjemna. Moze odrobine z cienia bym fele wyciagnal

Dwojka - za duza roznica miedzy gora i dolem. Wyglada jak sklejka dziennego i nocnego Do tego wolalbym bez odbic w szybie.

Trojka = kosz

PS. Widac delikatny cien od odcinania nieba od fury w 1 i 2 (w 2 bardziej )

Domyślnie

Ja wybieram drugi kadr i chciałbym go zobaczyć w mroczniejszej odsłonie, tak jak zasugerował Łukasz.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Dzięki za kolejne komentarze

Widzisz Shao - trójka, to jedna ze składowych bracketingu. Właściciel dostał wszystkie fotki w oryginałach, wybrał 1 i 2 po obróbce i 3 przed obróbką. Co poradzić? Ale atramentu mi na nią pójdzie...ho ho ho
    Co do mrocznej obróbki - potem by było marudzenie, że z cieni nie wyciągałem

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Domyslilem sie, ze to skladowa swietlnych skladanek ale solo jest do kosza Brakuje tylko dynamicznego ujecia spryskow...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Domyslilem sie, ze to skladowa swietlnych skladanek ale solo jest do kosza Brakuje tylko dynamicznego ujecia spryskow...
    No właśnie, gdzie spryski? Bez tego te zdjęcia tracą na dynamizmie
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów