Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Wizjer LCD do Nikon D7100

Witajcie szukam wizjera do nikona d7100 a wszedzie pisze po allegro do modelu d7100 http://allegro.pl/wizjer-lupa-lcd-3x...879975707.html

ma ktos moze pasujący? albo uzywa ktos tego w d7100?

Domyślnie

A... miałeś coś takiego w ręce? To kawałek plastyku ze szkiełkiem powiększającym za 229 zł. Piksele na wyświetlaczu to piksele i tam nie ma za bardzo co powiększać. Popatrz na komórkę przez szkło powiększające
    Warto wyrzucać kasę? Poszukaj na e-bayu tam chyba wyjdzie taniej.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 09-02-2014 o 18:09
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Znaczy nie chodzi mi nawet o powiekszenie moze byc sama muszla bez tego powiekszenia

Domyślnie

Tak sobie myślę, po co takie coś jest komu potrzebne ?
    Dla szpanu, by niby wyglądać profesjonalniej czy w końcu pogorszyć sobie komfort użytkowania aparatu
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

UP
    Wyobraź sobie, że focisz np jakims manualem na liveview. Łatwiej i stabilniej jest trzymac aparat przed sobą jak azjaci na starówce z małpkami czy przyłożyć do oka? Milion razy lepiej i stabilniej jest w ten sposób.

Domyślnie

Moi drodzy, ten wynalazek to viewfinder, ten który znalazłeś w stosunku jakości do ceny jest katastrofalny, jest to dla niektórych obowiązek, gdy filmujesz na dłuższych ogniskowych jeżeli ktoś chce porównywać lcd w d7100 w wyświetlaczem w telefonie, to polecam, lecz na telefonach z amoledem. Pozdrawiam
    Nikon D7100 + D200 + 10mm-300mm w 5 obiektywach + kilka lamp + sterta kabli, czasz, wyzwalaczy.

Domyślnie

a jest cos takiego jak sama musza bez tego szkla powiększającego

Domyślnie

@delek niestety nie da to zamierzonego efektu, ponieważ obraz będzie kompletnie rozmyty Ja osobiście jestem zwolennikiem customowych rozwiązani tylu DIY, gdzie stworzenie takiego viewfinder'a nie powinno być żadnym kłopotem. Wystarczy wstukać w JUTUBE "How to make a Viewfinder", i wzorować się na prezenterze.
    Nikon D7100 + D200 + 10mm-300mm w 5 obiektywach + kilka lamp + sterta kabli, czasz, wyzwalaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orient Zobacz posta
    @delek niestety nie da to zamierzonego efektu, ponieważ obraz będzie kompletnie rozmyty Ja osobiście jestem zwolennikiem customowych rozwiązani tylu DIY, gdzie stworzenie takiego viewfinder'a nie powinno być żadnym kłopotem. Wystarczy wstukać w JUTUBE "How to make a Viewfinder", i wzorować się na prezenterze.
    I takie konkretne odpowiedzi mi sie podobają!!

To jest ciekawe http://www.youtube.com/watch?v=p_KgMbOU8Wo tylko teraz trzeba znalesc taka butelke moze macie jakies propozycje

Domyślnie

@delek własnie o to mi chodziło polecam przejść się po drogeriach i poszukać pudru dla dzieci

Uprawnienia umieszczania postów