Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Klin

Domyślnie Klin

Po dłuższym czasie biernego czytania forum przydałoby się przywitać i pokazać kilka swoich zdjęć, a że preferuje głównie architekturę to od niej zacznę

1.

Dresden’s Military History Museum by Maciek Lulko, on Flickr

2.

3.

Jeszcze raz witam wszystkich i czekam na wasze komentarze
    D800, T16-28/2.8, N28-70/2.8, S70-200/2.8 OS, S150-600C, S50/1.4A i inne pierdoły

FB WWW

Domyślnie

Mnie najlepiej się patrzy na trójkę. Równowaga światła sztucznego i naturalnego, spokojne niebo i kadr wcale nie "duszny". Na 1. i 2. ładne chmurki wypełniają przestrzeń, natomiast błękit taki cudnie polarowy, że aż mnie lekko oczy i zęby bolą
    Sam pomysł takiego połączenia arcitektury nowoczesnej i klasycznej IMHO odważny i kontrowersyjny zarazem.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

No właśnie to było bez polara robione, tylko ostre jesienno-zimowe słońce tak dawało
    D800, T16-28/2.8, N28-70/2.8, S70-200/2.8 OS, S150-600C, S50/1.4A i inne pierdoły

FB WWW

Domyślnie

Mi podobają się właśnie w takiej kolejności, w jakiej pokazujesz. Jedynka jest nie tylko poglądowa, ale bardziej idzie w kierunku grafiki, Twojej interpretacji tego budynku. Normalnie czepiałbym się ciasnoty z dołu i po bokach budynku, ale ten klin odrealnia obiekt i sprawia że właśnie taki układ w kadrze pasuje. Nawet ludzie stoją w odpowiednim miejscu.
    Dwójka przede wszystkim jest za duża, ciężko się ją ogląda. Tutaj przerysowanie rzuca się w oczy, też mi się podoba ale trochę nie pasuje mi za wczesne ucięcie prawej strony. Na obydwu niebo też robi dobrą robotę, technicznie naświetliłeś te klatki bez zarzutu.
    Trójka poprzez pokazanie szerszego aczkolwiek nie tak spektakularnego kontekstu nie robi już takiego wrażenia. Ok, widać budynek z klinem, ale dodatkowo bruk ciągnie wzrok, a przecież nie on powinien być głównym tematem tego zdjęcia.
    Bardzo dobry debiut, chętnie zobaczę więcej architektury w Twoim wydaniu.

Domyślnie

Bardzo dobrze pokazałeś ten budynek, udany set.

Ciemne niebo przy słońcu z tyłu i jasnym budynku nie dziwi. Rzeczywiście wyszło trochę jak w estetyce z wizualizacji (grafiki) - to nie jest zarzut .
    Na jedynce "odważne" cięcie dołu - wbrew dogmatowi, że bryła budynku powinna mieć oparcie u podstawy w odpowiednio dużej powierzchni gruntu - mzd udane.

Co do dwójki, podpisuję się w zasadzie pod wypowiedzią creepa. Mzd. osobno brana pod uwagę w zestawie chyba najsłabsza, jednak niewątpliwie potrzebna, aby pokazać obiekt.

I trójka - tak jak żółto-czarnemu, podoba mi się za sprawą delikatnego światła i pastelowych kolorów najbardziej. Rzeczywiście chyba za dużo bruku u dołu.

Domyślnie

Podoba mi się trójka. Lubię zdjęcia wykonywane o tej porze. Bruk świetnie pasuje do klina i dodaje cięższego klimatu.
    1 i 2 też dobre - wyglądają jak wizualizacja pomysłu, na który nikt by się nie odważył (przynajmniej w Polsce : ).
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Uprawnienia umieszczania postów