Witam
Mam na kilka dni D200 do "pomacania" no i wlasnie w czasie testow po zmianie szkielka autofokus umarl , nie gada z zadnym szklemfoty strzela ale nie ostrzy wcale
macie jakies pomysly co sie moglo spierdzielic?
Szukaj
Witam
Mam na kilka dni D200 do "pomacania" no i wlasnie w czasie testow po zmianie szkielka autofokus umarl , nie gada z zadnym szklemfoty strzela ale nie ostrzy wcale
macie jakies pomysly co sie moglo spierdzielic?
|sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|
eee przełącznik od trybu pracy AF - czasem może się przyciąć w środkowej pozycji - więcej pomysłów ni mam![]()
Spróbuj jeszcze wyjąć baterię (czasami trzeba na parę godzin) - może to zadziała.
Kurcze... a może przełączyłeś przy zmianie obiektywu przełącznik na manualne ostrzenie.
Jaaaki zeeeeepsuł![]()
trafiłeś na model ktory nie lubi "macania"... sorry ,ale nic mi nie przychodzi innego do głowy, u mnie też się czasem zawiesza AF, ale wystarczy wyłaczyć zasialnie lub przepiąć obiektyw... i wszystko gra dalej... może ten od ktorego bierzesz body też miał z tym problem? moze spróbuj podłaczyć jakiś inny pożyczony (wystawowy) obiektyw...
Pozdr. Darek
D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX
Skontaktuj się z nami