Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie D200 nie dziala AF

Witam
    Mam na kilka dni D200 do "pomacania" no i wlasnie w czasie testow po zmianie szkielka autofokus umarl , nie gada z zadnym szklem foty strzela ale nie ostrzy wcale
    macie jakies pomysly co sie moglo spierdzielic?
    |sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|

Domyślnie

eee przełącznik od trybu pracy AF - czasem może się przyciąć w środkowej pozycji - więcej pomysłów ni mam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrozikulus Zobacz posta
    Witam
    Mam na kilka dni D200 do "pomacania" no i wlasnie w czasie testow po zmianie szkielka autofokus umarl , nie gada z zadnym szklem foty strzela ale nie ostrzy wcale
    macie jakies pomysly co sie moglo spierdzielic?
    Tak tylko dla pewności, czy nic się nie przełączyło w menu, sprawdź czy ostrzy po wciśnięciu przycisku AF-ON.
    Jeżeli wtedy będzie ostrzył, to pewnie wystarczy w custom menu zmienić ustawienie a6.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyCP Zobacz posta
    Tak tylko dla pewności, czy nic się nie przełączyło w menu, sprawdź czy ostrzy po wciśnięciu przycisku AF-ON.
    Jeżeli wtedy będzie ostrzył, to pewnie wystarczy w custom menu zmienić ustawienie a6.
    niestety nie dziala

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Spróbuj jeszcze wyjąć baterię (czasami trzeba na parę godzin) - może to zadziała.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Kurcze... a może przełączyłeś przy zmianie obiektywu przełącznik na manualne ostrzenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyCP Zobacz posta
    Kurcze... a może przełączyłeś przy zmianie obiektywu przełącznik na manualne ostrzenie.
    nic z tego

Domyślnie

trafiłeś na model ktory nie lubi "macania"... sorry ,ale nic mi nie przychodzi innego do głowy, u mnie też się czasem zawiesza AF, ale wystarczy wyłaczyć zasialnie lub przepiąć obiektyw... i wszystko gra dalej... może ten od ktorego bierzesz body też miał z tym problem? moze spróbuj podłaczyć jakiś inny pożyczony (wystawowy) obiektyw...
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Uprawnienia umieszczania postów