Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie Zakup IPAD AIR w USA

Witam.

Koleżanka poleciała na 2 tyg do Redmound i poprosiłem ją o zakup ipada.
    Wybrałem sobie wersję 32mb + cellurar. Ale właśnie nie wiem o co chodzi z tym 'cellurar'.
    Do wyboru mam opcje: at&t, sprint, t-mobile i verizon. Którą opcję wybrać aby hulało to w PL?
    Podobno LTE nie będzie hulało, prawda to?
    Jak z gwarancją, słyszałem, że tylko modele bez modemu są w PL "uprzywilejowane"?
    W apple us jego cena to 729$, czy czekają mnie jeszcze jakieś dodatkowe opłaty, jeśli tak jak się przed nimi uchronić?

pzdr.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Generalnie oni Ci zapodają tam tymczasową kartę sim, którą możesz sobie wyjąć i włożyć coś polskiego. W ogóle z gwarancją jest dziwnie, w Polsce mają fochy, jedziesz do Berlina po wcześniejszym umówieniu się w Genius Barze i nie ma żadnych problemów.
    Co do opłat, jakby pytali koleżankę po co i dla kogo to, niech powie, że dla kogoś z rodziny. I tyle.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

"cellurar" to modem komórkowy.

Najlepiej wybrać T-Mobile.
    AT&T i Verizon korzystają z WCDMA i innych częstotliwości GSM, czyli nic nie będzie działało w Polsce.

LTE nie będzie działało. W USA mają inne częstotliwości.

Co to opłat - cena przekracza wszelkie zwolnienia (200 coś €). Naliczą cło (jeśli jest) i VAT - 23%.
    Zwolnienia na wyższe kwoty przysługują tylko jeśli przebywa się w USA powyżej 6 miesięcy.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 05-02-2014 o 22:41
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

a jeśli przewiezie go rozpakowanego bez pudełka?

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    a jeśli przewiezie go rozpakowanego bez pudełka?
    Nie ma znaczenia.
    Jeśli nie miała go w dokumentach wywozowych, to musi zapłacić.
    Jak będzie próbowała ominąć odprawę celną i ją na tym przyłapią, to oprócz opłat może zapłacić jeszcze mandat, a nasze służby celne mogą poinformować o tym ambasadę USA - co może oznaczać problemy przy kolejnych wyjazdach tam.
    Oraz to, że będzie na liście osób próbujących wwieźć towary na teren UE nielegalnie - co może oznaczać szczegółowe kontrole przy kolejnych powrotach z wycieczek poza UE.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 05-02-2014 o 22:56
    Nikon

Domyślnie

a ile jest tego cła?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D_Z_I_A_D_E_K Zobacz posta
    a ile jest tego cła?
    Cło - gdzieś od 0% do 7%.
    Tu jest portal, gdzie można dokładnie sprawdzić stawki celne:
    http://145.237.239.200/isztar/taryfa_celna/web/main_PL
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Cło - gdzieś od 0% do 7%.
    Tu jest portal, gdzie można dokładnie sprawdzić stawki celne:
    http://145.237.239.200/isztar/taryfa_celna/web/main_PL
    Widzieliście co napisałem? Wwoziłem 2 Ipady Air w grudniu zapakowane w plecaku, który przejechał normalnie przez bramki na lotnisku i przez skaner. Nie płaciłem żadnego cła. Jeden 'dla ojca' drugi 'dla siostry'. Daj Pan spokój z tym cłem.

Jakby ich chciała przewieźć 100 - to bym rozumiał takie podejście. Ale to jeden głupi ipad.

@GonzoG, kupowałeś coś tam, czy jesteś kolejnym znawcą z internetu?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Widzieliście co napisałem? Wwoziłem 2 Ipady Air w grudniu zapakowane w plecaku, który przejechał normalnie przez bramki na lotnisku i przez skaner. Nie płaciłem żadnego cła. Jeden 'dla ojca' drugi 'dla siostry'. Daj Pan spokój z tym cłem.

Jakby ich chciała przewieźć 100 - to bym rozumiał takie podejście. Ale to jeden głupi ipad.

@GonzoG, kupowałeś coś tam, czy jesteś kolejnym znawcą z internetu?
    miałeś rozpakowane, czy nie?

Domyślnie

Normalnie przywozi rozpakowane ( pudełko i papiery wysyła pocztą - można na inny adres np. do mamy ) i nic nikomu nie musi mówić. Jeśli się przyczepią ( bardzo wątpię ), to powie, że wywiozła go wcześniej ze sobą z kraju ( można wgrać kilka starych zdjęć ).

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów