Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: D5300 czy D5200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefanbas Zobacz posta
    właściwie stoję przed takim samym dylematem co autor tekstu, też mam szybko biegające dzieci i bardziej stawiam na kręcenie filmów rodzinnych, oraz amatorskich teledysków...
    Kup kamerę.
    Żaden Nikon nie będzie ostrzył za ciebie w czasie filmowania, a manualne ostrzenie na takim ekraniku to mordęga.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefanbas Zobacz posta
    właściwie stoję przed takim samym dylematem co autor tekstu, też mam szybko biegające dzieci i bardziej stawiam na kręcenie filmów rodzinnych, oraz amatorskich teledysków...
    Popatrz w sklepie na coś z półki Panasonica (G/GF/GX), bo akurat filmy całkiem znośne robi (MZ lepsze niż Nikon).
    Przykłady możesz pobrać z photographyblog.com, np. z testu Panasonica G5, a najlepiej porównaj z innymi bezlustrami by wyrobić sobie opinię.

M.
    Michał
    Fujifilm X-T1/3, S5 PRO
    OM-1, Panas S5D

Domyślnie

Czy ktoś podzieliłby się wrażeniami z użytkowania D5300? Jakieś problemy, wady itp.

Domyślnie

Nie mam D5300, ale mam D5500. Nadaje się nieźle do filmowania "półprofesjonalnego", czyli robienia ujęć wcześniej przygotowanych, ze statywem itp. Do filmowania amatorskiego kiepsko się nadaje. Autofokus w trakcie filmowania jest nieużywalny - jest głośny i skaczący. Być może zupełnie inaczej jest z obiektywem AF-P, ale nie mam takiego. Do filmowania pamiątkowych filmów rodzinnych z dziećmi polecałbym kamerę wideo.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów