Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: fuji s5

Domyślnie fuji s5

Niejaki Ken Rockwell ma od dzisiaj obszerny review s5, tutaj: www.kenrockwell.com/fuji/s5.htm

Domyślnie

kurcze przyznam ze nie czytalem tych dlugich watkow o s5 bo mi sie nie chcialo ale chcialbym spytac sie jaka jest roznica miedzy nim a d200? Jakas taka konkretna
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 20-04-2007 o 00:27
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrusvirus Zobacz posta
    kurcze przyznam ze nie czytalem tych dlugich watkow o s5 bo mi sie nie chcialo ale chcialbym spytac sie jaka jest roznica miedzy nim a d200? Jakas taka konkretna
    Tutaj cytat z mojego ulubieńca Kena:

Cytat Zamieszczone przez KenRockwell.com
    The Fujifilm S5 Pro is a Nikon D200 with Fuji's own CCD sensor and internal hardware and firmware
    W sumie to zdanie najlepiej streszcza te różnice . Puszka D200 z matrycą i softem Fuji.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

aha noi juz wiem no, pewnie jeszcze mniej szumi Tak tylko pytam - w tym sensie ze i tak nie zamierzam nic zmieniac - bo spodziewalem sie szczerze jakiejs wielkiej bomby jak s2/3... a jak sie pojawily pierwsze fotki to widze znajoma gębę No nic, kupowac i cieszyc sie...
    Dobranoc
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

w sumie powiem tak.Jak ktoś ma S 2 lub S 3 to nie warto kupować, ale jeśli o porównanie do nikona D 200 to wybrałbym zdecydowanie Fuji.Mam obie puszki i niestetty d200 leży jako rezerwowy.D200 przy słabym oświetleniu zastanym nie ma szans

Domyślnie

Jedyne, co mnie naprawde kusi w S5 to iTTL
    moze jeszcze mozliwosc podpinania manualnych szkiel - tych nie mam obecnie, wiec to tylko teoretyczne dywagacje
    Trzeba by do niego dokupowac nowa wersje HU3...
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Ciekawsze jest chyba porownanie S5 vs 5D...
    C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dariusz Walus Zobacz posta
    Ciekawsze jest chyba porownanie S5 vs 5D...
    no gdziesz! W canonie masz matryce wielkosci pudelka zapalek i tu jest juz wystarczajaca roznica
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 20-04-2007 o 12:01
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    ...Trzeba by do niego dokupowac nowa wersje HU3...
    marusek - czy mozesz sie pokusic o porownanie otwierania rawow z S3Pro w HU, a PSie? czy jest cos przekonujaco lepszego w uzyskanym efekcie?

Domyślnie

widze ze kolega samek wciaz trzyma s3pro wswych szlachetnych dloniach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów