Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Bed Carpet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tedd46 Zobacz posta
    Wszystkie wypowiedzi absolutnie merytoryczne. Z tak rzeczowych,pouczających uwag można się bardzo dużo dowiedzieć i nauczyć. Wstyd i żenada.
    Tedd to nie FB, żeby wszystkim słodzić i dawać lajki za każde zamieszczone zdjęcie. Właściwie to już na zdaniu @hanibal-a należałoby skończyć ocenę tych zdjęć. Dlaczego? Bo co doradzić autorowi, który wybiera dla modelki nie tylko wyjątkowo kiepskie pozy ale i tragiczne tło? Tu kłaniają się m.in. podstawy, o których wspomniał @hanibal. A poza tym autor zdjęć wyjątkowo mocno eksponuje jej "słabsze" punkty (np. niedoskonałości skóry), które powinny być głęboko i staranie ukryte...
    Nikon

Domyślnie

Dla mnie jedynka przyjemna w odbiorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Tedd to nie FB, żeby wszystkim słodzić i dawać lajki za każde zamieszczone zdjęcie. Właściwie to już na zdaniu @hanibal-a należałoby skończyć ocenę tych zdjęć. Dlaczego? Bo co doradzić autorowi, który wybiera dla modelki nie tylko wyjątkowo kiepskie pozy ale i tragiczne tło? Tu kłaniają się m.in. podstawy, o których wspomniał @hanibal. A poza tym autor zdjęć wyjątkowo mocno eksponuje jej "słabsze" punkty (np. niedoskonałości skóry), które powinny być głęboko i staranie ukryte...
    Z zasady nie prowadzę tego typu dyskusji, ale wywołany do tablicy napiszę co myślę:
    1. slawooo (autor postu) nie prosił o "słodzenie" tylko o "wszelkie uwagi"
    2. po co się trudzisz i co wnosisz swoim postem, skoro twierdzisz że, "Właściwie to już po zdaniu @hanibal-a należałoby skończyć ocenę tych zdjęć." ?
    3. sądzę, że to powinieneś napisać autorowi a nie mnie: "co doradzić autorowi, który wybiera dla modelki nie tylko wyjątkowo kiepskie pozy ale i tragiczne tło? Tu kłaniają się m.in. podstawy, o których wspomniał @hanibal. A poza tym autor zdjęć wyjątkowo mocno eksponuje jej "słabsze" punkty (np. niedoskonałości skóry), które powinny być głęboko i staranie ukryte..."

Domyślnie

Wszystkie wypowiedzi absolutnie merytoryczne. Z tak rzeczowych,pouczających uwag można się bardzo dużo dowiedzieć i nauczyć. Wstyd i żenada.
    A ja uwazam ze wstyd i zenada to to co ty tu pokazales. A jest to calkowity brak szacunku dla modelki, brak przygotowania sie do tematu, minimum pracy przy procesie powtawania zdjecia (czytak brak).

Zaczynasz przygode z fotografia jak kazdy z nas ale to nie moze byc usprawiedliwieniem do umieszczania swoich pierwszych fotek (tak wnioskuje) na tym forum (a nie jest to FB czy fotka.pl) i oczekiwanie och-ow i ach-ow oraz miliona wskazowek co poprawic. Ja dam ci kilka: Zacznij od przegladania prac tu umieszczanych, kup ksiazki i czytaj, trenuj, zrozum temat, naucz sie podstaw a na publikacje przyjedzie pora.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    A ja uwazam ze wstyd i zenada to to co ty tu pokazales. A jest to calkowity brak szacunku dla modelki, brak przygotowania sie do tematu, minimum pracy przy procesie powtawania zdjecia (czytak brak).

Zaczynasz przygode z fotografia jak kazdy z nas ale to nie moze byc usprawiedliwieniem do umieszczania swoich pierwszych fotek (tak wnioskuje) na tym forum (a nie jest to FB czy fotka.pl) i oczekiwanie och-ow i ach-ow oraz miliona wskazowek co poprawic. Ja dam ci kilka: Zacznij od przegladania prac tu umieszczanych, kup ksiazki i czytaj, trenuj, zrozum temat, naucz sie podstaw a na publikacje przyjedzie pora.

pozdrawiam
    Dlaczego to do mnie adresujesz? Ja nic "tu nie pokazałem", przynajmniej w tym wątku. Mam nadzieję, że mi odpowiesz.
    Też pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez tedd46 ; 08-02-2014 o 22:02

La
    Gość

Domyślnie

Dorze ze chociaz Ty jeden pomogles autorowi merytorycznym wpisem.

Teraz zdjecia.
    A w zasadzie autor.
    Moja rada: postaraj sie zmieniac foty etapami. Zacznij od barw i balansu bieli. Zobacz te zdjecia na roznych monitorach. Moze wydrukuj. Jak juz nie bedzie zielonego na twarzy bedzie lepiej.
    Starannie dobieraj tlo. Ja osobiscie nie lubie robic na zoltym/pomaranczowym - trudno mi skore pokazac w naturalnych odcieniach.
    Kadr, kompozycja. Poczytaj na necie, wlacz linie w wizjerze, cokolwiek.
    GO.
    Swiatlo, faktura skory.
    Itd.
    powodzenia!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lassar Zobacz posta
    Dorze ze chociaz Ty jeden pomogles autorowi merytorycznym wpisem.
    Hmm... właśnie...

P.S. "Wstyd i żenada"?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawooo Zobacz posta
    (...)
    Co do pozowania - to dopiero zaczynam się interesować tematem, ale jakieś tam swoje poczucie estetyki mam i potrafię subiektywnie ocenić, czy modelka na zdjęciu "wyszła" ładnie czy brzydko.(...)
    Serio ? To co w/g Ciebie zasługuje na szczególne uznanie na tych zdjęciach, co wyszło najlepiej ?

Domyślnie

Dlaczego to do mnie adresujesz? Ja nic "tu nie pokazałem", przynajmniej w tym wątku. Mam nadzieję, że mi odpowiesz.
    Też pozdrawiam.
    SORRY STARY!!! Myslalem ze to autor postu odpowiedzial napisal. Forgiw mi!!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów