Szukaj
tu nie ma uwag..
zacznij od kompletnych podstaw
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Mi szkoda tylko tej ładnej kobiety, którą pokazujesz non stop w taki sposób ...
"Nikon"
Trudno sie nie zgodzic z Hanibal-em i josephebeloki. Bardzo slabo. Nie ma o czym pisac.
Właściwie przedmówcy wszystko już powiedzieli i ja się pod tym podpisuję. Niestety.
Nikon
Wszystkie wypowiedzi absolutnie merytoryczne. Z tak rzeczowych,pouczających uwag można się bardzo dużo dowiedzieć i nauczyć. Wstyd i żenada.
tedd46, niektórym rośnie ego jak tak komuś pojadą
Kolego slawooo, czy nie zwróciłeś uwagi na skórę modelki? Trzeba pokombinować ze światełkiem, kadrem i faktycznie troszkę poczytać. Nie wierzę, że znając podstawy portretu strzelasz takie fotki.
Powodzonka!
a i jeszcze jedno, nie zniechęcaj się, wrzucaj i pytaj, konsultuj i z pokorą chłoń wiedzę, bo naprawdę jest tu kilku mistrzów fotografii! (dla jasności, nie mam siebie na myśli)![]()
Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 03-02-2014 o 21:45
Bierz się, za czytanie, oglądanie tutków, praktykowanie, podglądanie innych. Tu z zwyczaju forumowym jest demotywowanie innych a szkoda. Dowiesz się zazwyczaj "że modelka powinna się uśmiechnąć" albo, że "w ogóle nie panujesz nad światłem". Czasem jak będziesz miał szczęście to ktoś coś rzeczowego napisze lub naprowadzi. Powodzenia.
To moze wiele zmienic, obejrzyj 5, 6 razy i do roboty http://m.youtube.com/watch?v=DxPkxS_ezVg
Dzięki za uwagi, za te mniej merytoryczne też (zawsze to jakiś sygnał, że coś jest nie tak).
Elementy techniczne (ostrość, kadrowanie, światło) znam, przynajmniej w teorii.
Co do pozowania - to dopiero zaczynam się interesować tematem, ale jakieś tam swoje poczucie estetyki mam i potrafię subiektywnie ocenić, czy modelka na zdjęciu "wyszła" ładnie czy brzydko. Może jednak w ogóle nie zauważam pewnych aspektów i ktoś bardziej obeznany uświadomi mnie, jakie są "kanony piękna"?
Liczę na wskazanie konkretnych błędów na poszczególnych zdjęciach.
PS. rul3z - co do skóry - wiem, że na każdym zdjęciu jest trochę inny odcień. Nie umiem jednak ocenić, na którym jest ten właściwy :]
Skontaktuj się z nami