Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Bed Carpet

Domyślnie Bed Carpet

1.

2.

3.

4.

wszelkie uwagi oczywiście mile widziane

Domyślnie

tu nie ma uwag..
    zacznij od kompletnych podstaw
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Mi szkoda tylko tej ładnej kobiety, którą pokazujesz non stop w taki sposób ...
    "Nikon"

Domyślnie

Trudno sie nie zgodzic z Hanibal-em i josephebeloki. Bardzo slabo. Nie ma o czym pisac.

Domyślnie

Właściwie przedmówcy wszystko już powiedzieli i ja się pod tym podpisuję. Niestety.
    Nikon

Domyślnie

Wszystkie wypowiedzi absolutnie merytoryczne. Z tak rzeczowych,pouczających uwag można się bardzo dużo dowiedzieć i nauczyć. Wstyd i żenada.

Domyślnie

tedd46, niektórym rośnie ego jak tak komuś pojadą
    Kolego slawooo, czy nie zwróciłeś uwagi na skórę modelki? Trzeba pokombinować ze światełkiem, kadrem i faktycznie troszkę poczytać. Nie wierzę, że znając podstawy portretu strzelasz takie fotki.
    Powodzonka!
    a i jeszcze jedno, nie zniechęcaj się, wrzucaj i pytaj, konsultuj i z pokorą chłoń wiedzę, bo naprawdę jest tu kilku mistrzów fotografii! (dla jasności, nie mam siebie na myśli)
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 03-02-2014 o 21:45

Domyślnie

Bierz się, za czytanie, oglądanie tutków, praktykowanie, podglądanie innych. Tu z zwyczaju forumowym jest demotywowanie innych a szkoda. Dowiesz się zazwyczaj "że modelka powinna się uśmiechnąć" albo, że "w ogóle nie panujesz nad światłem". Czasem jak będziesz miał szczęście to ktoś coś rzeczowego napisze lub naprowadzi. Powodzenia.

Domyślnie

Dzięki za uwagi, za te mniej merytoryczne też (zawsze to jakiś sygnał, że coś jest nie tak).
    Elementy techniczne (ostrość, kadrowanie, światło) znam, przynajmniej w teorii.
    Co do pozowania - to dopiero zaczynam się interesować tematem, ale jakieś tam swoje poczucie estetyki mam i potrafię subiektywnie ocenić, czy modelka na zdjęciu "wyszła" ładnie czy brzydko. Może jednak w ogóle nie zauważam pewnych aspektów i ktoś bardziej obeznany uświadomi mnie, jakie są "kanony piękna"?

Liczę na wskazanie konkretnych błędów na poszczególnych zdjęciach.

PS. rul3z - co do skóry - wiem, że na każdym zdjęciu jest trochę inny odcień. Nie umiem jednak ocenić, na którym jest ten właściwy :]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów