Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zagwozdka :)

Domyślnie zagwozdka :)

A więc macie pod ręką nikkory 14-24 i 20-35 i jedziecie do Szanghaju i Pekinu. Co wybieracie? Tylko nie piszcie że oba, nie ma takiej opcji Ja szczerze mówiąc nie wiem który szeroki kąt wybrać, oba maja zalety i wady. Przekonacie mnie do któregoś z nich? Dodatkowo do dyspozycji jeszcze 35f2, 50 f1.8, 85f1.8. Pucha to d700(z gripem lub bez). Kusi 14-24 ale latanie z tym bydlakiem cały dzień to męczarnia.

Jaki byłby Wasz optymalny zestaw (musi się zmieścić do kata dr465) ??

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez locos ; 30-01-2014 o 23:27

Domyślnie

zanim inni podadzą Ci jedyne słuszne rozwiązania, zadam Ci jedno pytanie: jaką ogniskową lubisz najbardziej? Weź aparat i taki obiektyw.
    Ja wziąłbym 35 mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    zanim inni podadzą Ci jedyne słuszne rozwiązania, zadam Ci jedno pytanie: jaką ogniskową lubisz najbardziej? Weź aparat i taki obiektyw.
    Ja wziąłbym 35 mm
    Problematyczne pytanie mi zadajesz . Jeśli chodzi o szeroki kąt, to nie mam ulubionej ogniskowej, używam dość często cały dostępny zakres obu szkiełek (14-35).
    Wziąłbyś tylko 35mmf2 czy 20-35mm, bo się pogubiłem ? Nie ma opcji żebym tylko stałkę zabrał (waga zestawu spoko, ale moim zdaniem deczko za wąsko przy widoczkach w Szanghaju).
    Ostatnio edytowane przez locos ; 31-01-2014 o 00:12

Domyślnie

ostanie kilka wyjazdów obleciałem tylko z x100. A on ma 23 mm na APS-C.
    Zdałem sobie nagle sprawę, że fotografowanie jest o wiele łatwiejsze. Wbrew pozorom.

Domyślnie

weź 20-35 nie za ciężki a dobry

Domyślnie

Jeśli miałbym wybrać jedno ze swoich szkieł (uwaga do korpusu DX), to wziąłbym 35-tkę. Jeśli mógłbym wziąć jakieś inne, to Tamron 17-50 albo Nikon 18-105.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Jeśli miałbym wybrać jedno ze swoich szkieł (uwaga do korpusu DX), to wziąłbym 35-tkę.
    autor ma D700, a ta 35 jest chyba na pełną klatkę

Domyślnie

ostanie kilka wyjazdów obleciałem tylko z x100. A on ma 23 mm na APS-C.
    Zdałem sobie nagle sprawę, że fotografowanie jest o wiele łatwiejsze. Wbrew pozorom.
    szacunek, ale jednak cos szerokiego musze miec i juz :P

autor ma D700, a ta 35 jest chyba na pełną klatkę
    true

Cytat Zamieszczone przez janusz nadolski Zobacz posta
    weź 20-35 nie za ciężki a dobry

tez mi sie tak zdaje. (poza tym lacze pomysl Mirona z moim, jednym obiektywem ktory nie urywa rak )

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Jeśli miałbym wybrać jedno ze swoich szkieł (uwaga do korpusu DX), to wziąłbym 35-tkę. Jeśli mógłbym wziąć jakieś inne, to Tamron 17-50 albo Nikon 18-105.
    patrzac na to co masz w stopce, to ja bym sie nawet chwili nie zastanawial i wzial sigme 10-20 (ktora zreszta mialem w NYC i byla idealna do d300)
    Ostatnio edytowane przez locos ; 31-01-2014 o 01:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    szacunek, ale jednak cos szerokiego musze miec i juz :P
    etaam, zaraz szacunek. Czyste lenistwo i tyle.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

20-35 powinno styknac z szerokich bo tu ciasno nie jest

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów