Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: baterie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Blisko Krakowa

Domyślnie

No widzisz, a ja już z takim czystym nie mogę... Mam ją od 6 lat i co prawda dalej działa, ale od kilku lat jest nieprzewidywalna: raz te same akumulatorki ładuje do pełna za jednym zamachem, a innym razem trzeba kilkakrotnie wznawiać ładowanie (objawia się to tym, że mylnie pokazuje stan ładowania "full", a po wznowieniu doładowywuje jeszcze sporo - dodam, że styki przeczyszczam regularnie). Poza tym jakoś ciężko mi uwierzyć we wskazania wyświetlacza skoro pokazuje, że 11-letnie, używane intensywnie w kompaktach Duracelle o pojemności 1800 mAh naładowane są do pojemności 2100 mAh... Najprawdopodobniej to wszystko zależy od wersji firmware i w tych nowszych już poprawiono błędy.

Domyślnie

W pracy mam do czynienia (od przynajmniej 3 lat) z 5 sztukami ładowarki BC-700, które są dość często wykorzystywane i jak na razie sprawują się bardzo dobrze (czytaj żadna z nich nie stwarza problemów). W domu mam 1 sztukę i również jestem z niej zadowolony.
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mam BC700 od kilku lat i żadnych problemów. Aku Eneloop. Poprzednio miałem BC900 i niestety pewnego pięknego dnia taki dała prąd, że aku spuchły, a ona sama się sfajczyła. W sieci było sporo informacji o skopanym firmware w tym modelu.
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Domyślnie

Mam BC-900 jakies 4-5 lat, laduje tym Eneloopy i jest super.
    Z checia bym zamienil na MH-C9000 (nie wiem po co), ale tam brakuje pewnej, jak dla mnie waznej, funkcjonalnosci: po rozladowaniu baterii, ladowanie nie rozpoczyna sie automatycznie.
    Nie rozumiem tego.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów