Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie ..:: From Outer Space ::..

Witajcie

Mazury, zimową porą.

Noc była bezwietrzna, za to mglista i pełna magii. Wyjechałem na "zwiad" po okolicy i szybko zrozumiałem, że to nie będzie jedynie ogląd sytuacji przez szybę auta.
    Byłem oczarowany nisko unoszącym się mglistym obłokiem, a widząc gwiazdy nad głową szybko wpadł mi do głowy pomysł, który od dłuższego czasu chciałem zrealizować - postać we mgle z widocznym nieboskłonem. Budowałem go w wyobraźni na różne sposoby, szukałem i mnożyłem możliwości.
    Czułem ten kadr jak ogar czuje zwierza i jedyne co skutkowało znakiem zapytania nad moją 'rozczochraną' to odpowiednie miejsce do ustawienia autka by podświetlić mgłę.
    Kilkanaście km później stałem na jakimś pustkowiu, za mną białe światła auta sprawiały, że czułem się zbyt wyeksponowany, zbyt widoczny w otaczającej mnie ciemności. Nie lubię tego uczucia, ale czego nie zrobi się dla pasji fotografowania! Żaden model zza krzaków nie wyskoczył, widocznie nie ten wybieg, nie ta pora, lub za słaby projektant. 30s w bezruchu na mrozie? Nie ma sprawy - wystarczy chcieć podygotać 'w środku', a nie na zewnątrz.
    Popełniłem 3 próby. Czy wyszło - oceńcie sami.

Pozdrawiam

Rafał

.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Jest pomysł i ciekawa realizacja. Podoba mi się zgranie dołu z górą w sensie linii!
    Nie znam miejsca i trudno się "wymądrzać", ale jeśli byłoby to możliwe - wykonałbym kilka kroków do przodu by bardziej pokazać to ciekawe drzewo po lewej a modela przesunął nieco dalej, również delikatniej naświetliłbym promienie świetlne, ale to tylko gdybanie ...!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Chyba pierwszy raz się z tobą Michale nie zgodzę. Nie ten zamysł, ale wiem o co ci chodzi i byłoby to też dobre foto. Zauważ , że moja głowa także rozbija promienie, dodaje to efektu. Z drzewem musiałbym inaczej wtedy kombinować.
    Ale czekaj - modela(mnie) gdzie byś przesunął? Kurde czemu tak daleko do ciebie? W sumie co dwie głowy to nie jedna. Widzę, że byłoby więcej niż 3 próby hehe..
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Z tym drzewem Michał ma dobry pomysł. Tak czy owak świetne wykonanie. Bardzo mi sie podoba pomysł jak i realizacja.

Domyślnie

ciekawa fota z pomysłem , nie pozwala przejsc koło niej nie zatrzymujac sie

Domyślnie

Dla mnie bardzo fazowo, jest pomysł i co równie ważne dobra realizacja. Brawa dla tego pana.
    LED ZEPPELIN

Uprawnienia umieszczania postów