Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Jaki statyw?

Domyślnie Jaki statyw?

Witam, chce kupic statyw karbonowy. Interesuje mnie cos nieduzego po zlozeniu, aby moglo sie zmienscic do walizki, z udzwigiem 8kg. Zastanawiam sie nad MANFROTTO 190-CX PRO4 lub BENRO C258N6. W przypadku Benro odstrasza mnie sposob laczenia nog, na skrety, podobny jak w moim obecym statywie DIGIPOD A2840 (gdzie niestety mialam spore problemy). Nie wiem jak jest w przydpaku laczenia manfrotto bo nigdy takiego nie mialam. Jak wasze doswiadczenia i co mi polecacie?

Domyślnie

Manfrotto 190 ma udźwig 5 kg. Nie wiem co chcesz na nim stawiać, ale z praktyki Ci powiem, że jak się na 190 xprob postawi zestaw ważący ok. 5 kg, to całość się giba i lata na wszystkie strony... A 190 CXPro4 ma nogi 4-sekcyjne, co raczej tylko zmniejszy stabilność. Jeśli Ci zależy na poręczności, to może poszperaj wśród statywów, które do transportu się składa "nogami do góry". Na pewno Sirui i Giotto's mają taką serię, być może inne firmy też.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów