No kurcze... Jesli na tym ekraniku mozna zobaczyc, czy zdjecie jest ostre czy tez nie -- to chyba znam zupelnie inne okreslenie; "nieostre zdjecie".Zamieszczone przez cahe
![]()
Szukaj
No kurcze... Jesli na tym ekraniku mozna zobaczyc, czy zdjecie jest ostre czy tez nie -- to chyba znam zupelnie inne okreslenie; "nieostre zdjecie".Zamieszczone przez cahe
![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Jak masz taką możliwość to koniecznie porównaj z innym aparatem.
Jeżeli jest spora różnica
pomiędzy monitorem to jest to wadliwy wyświetlacz.
Sprawdż koniecznie w sklepie inny egzemplarz.
Nie ma innej możliwości jak tylko porównac z innym aparatem - wierzcie mi, nie mam zbyt wielkich oczekiwań wobec LCD i kilka aparatów w życiu już używałem. Jasnośc LCD też już skorygowałem, bo wprowadza w błąd przy ustawieniu na 0 i myslałem, że przepalam zdjęcia.
Psiakość, czyżbym miał pecha i trafił na nieudaną sztukę?
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
Acha, jeszcze słówko - oczywiściwe widać na LCD różnicę przy różnych ustawieniach WB - zdjęcia są mniej lub bardziej nasycone czerwienią![]()
w jpg na max. powiększeniu... hm możliwe to jestZamieszczone przez stig
![]()
Różnice w WB na monitorku musi być widoczna.
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
Nie tylko czerwienią- widać różnicę czy za ciepło, czy za zimno.
Odwiedż koniecznie sklep.
Wiec wlasnie mowie -- znamy dwa rozne pojecia "nieostrego zdjecia"Zamieszczone przez cahe
To co ja uwazam za nieostre -- nie dojrze nawet na najwiekszym powiekszeniu...
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
W D70 takze wlasnie zjechalem z jasnoscia na max w dol bo niepotrzebnie korygowalem fotki a na kompie pozniej sie okazalo, ze za ciemne sa... Tyle, ze jeszcze po ustawieniu LCD ciemniej nie focilem - mam nadzieje, ze to pomoglo...Jasnośc LCD też już skorygowałem, bo wprowadza w błąd przy ustawieniu na 0 i myslałem, że przepalam zdjęcia.
Pzdr
Spinner
Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
SPINNERSTRAPS
pewnie masz racjeZamieszczone przez stig
. D70 cykałem ledwo dwa czy trzy dni, więc się nie odzywam ;>
Żartujesz, prawda? Mając do wyboru tyle kreatywnych metod pomiaru oświetlenia oraz będąc, jak zgaduje z podpisu, użytkownikiem puszek analogowych Nikona od lat potrafisz spieprzyć naświetlenie, bo masz ekranik za jasny, twierdząc oddatkowo, że może jego pociemnienie coś poprawi?Zamieszczone przez Spinner
Łoj, od dawna się tak nie obśmiałem..
Ja tez zły.. Już tak mam..
sprzętowo pozamiatane
Hehe - wiem jak to wygladaJuz tlumacze - plastusia D70 mam pewnie ze 3tyg dopiero i nijak mu zaufac nie moge
![]()
Taki ze mnie analogowiec, ze mi sie wydaje iz taki wynalazek jak D70 pewnie sie czesto myli... Wiec...
Pstrykam macroska jak mi sie wydaje powinno byc, lookam na ten bajerek z tylu i... za jasne - shit mysle - "cyfrowy glupek" pomylil sie najzwyczajniej (znaczy sie milion pol pomiarowych, matryca i wogole) to wale jeszcze raz wbrew sobie z jakas durna korekcja w dol "coby na bajerku dobrze wygladalo"...![]()
No i przylaze do chaty a tu kucha- te korygowane w buty sobie mozna wsadzic... Wiec zeby mnie nie nie mylilo i nie "kazalo korygowac" dalem monitorek na minus...
Bije sie w piers.. wstydze sie
![]()
ale jak na razie cholernie sugeruje sie "obrazkiem na LCD"...
Moral - wierz sobie a nie badziewnemu podgladowi na badziewnym wyswietlaczu
Pzdr
Spinner
Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
SPINNERSTRAPS
Skontaktuj się z nami