Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: LCD w d50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cahe
    bo te ekraniki nie służą do oceny kolorków, raczej są w celach poglądowych (czy zdjęcie ostre, etc)
    No kurcze... Jesli na tym ekraniku mozna zobaczyc, czy zdjecie jest ostre czy tez nie -- to chyba znam zupelnie inne okreslenie; "nieostre zdjecie".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak masz taką możliwość to koniecznie porównaj z innym aparatem.
    Jeżeli jest spora różnica
    pomiędzy monitorem to jest to wadliwy wyświetlacz.
    Sprawdż koniecznie w sklepie inny egzemplarz.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Nie ma innej możliwości jak tylko porównac z innym aparatem - wierzcie mi, nie mam zbyt wielkich oczekiwań wobec LCD i kilka aparatów w życiu już używałem. Jasnośc LCD też już skorygowałem, bo wprowadza w błąd przy ustawieniu na 0 i myslałem, że przepalam zdjęcia.
    Psiakość, czyżbym miał pecha i trafił na nieudaną sztukę?

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
    Acha, jeszcze słówko - oczywiściwe widać na LCD różnicę przy różnych ustawieniach WB - zdjęcia są mniej lub bardziej nasycone czerwienią

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    bo te ekraniki nie służą do oceny kolorków, raczej są w celach poglądowych (czy zdjęcie ostre, etc)
    No kurcze... Jesli na tym ekraniku mozna zobaczyc, czy zdjecie jest ostre czy tez nie -- to chyba znam zupelnie inne okreslenie; "nieostre zdjecie".
    w jpg na max. powiększeniu... hm możliwe to jest
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Różnice w WB na monitorku musi być widoczna.

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
    Nie tylko czerwienią- widać różnicę czy za ciepło, czy za zimno.

Odwiedż koniecznie sklep.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

w jpg na max. powiększeniu... hm możliwe to jest
    Wiec wlasnie mowie -- znamy dwa rozne pojecia "nieostrego zdjecia" To co ja uwazam za nieostre -- nie dojrze nawet na najwiekszym powiekszeniu...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jasnośc LCD też już skorygowałem, bo wprowadza w błąd przy ustawieniu na 0 i myslałem, że przepalam zdjęcia.
    W D70 takze wlasnie zjechalem z jasnoscia na max w dol bo niepotrzebnie korygowalem fotki a na kompie pozniej sie okazalo, ze za ciemne sa... Tyle, ze jeszcze po ustawieniu LCD ciemniej nie focilem - mam nadzieje, ze to pomoglo...

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Wiec wlasnie mowie -- znamy dwa rozne pojecia "nieostrego zdjecia" To co ja uwazam za nieostre -- nie dojrze nawet na najwiekszym powiekszeniu...
    pewnie masz racje . D70 cykałem ledwo dwa czy trzy dni, więc się nie odzywam ;>
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spinner
    W D70 takze wlasnie zjechalem z jasnoscia na max w dol bo niepotrzebnie korygowalem fotki a na kompie pozniej sie okazalo, ze za ciemne sa... Tyle, ze jeszcze po ustawieniu LCD ciemniej nie focilem - mam nadzieje, ze to pomoglo...
    Żartujesz, prawda? Mając do wyboru tyle kreatywnych metod pomiaru oświetlenia oraz będąc, jak zgaduje z podpisu, użytkownikiem puszek analogowych Nikona od lat potrafisz spieprzyć naświetlenie, bo masz ekranik za jasny, twierdząc oddatkowo, że może jego pociemnienie coś poprawi?

Łoj, od dawna się tak nie obśmiałem..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie

Hehe - wiem jak to wyglada Juz tlumacze - plastusia D70 mam pewnie ze 3tyg dopiero i nijak mu zaufac nie moge

Taki ze mnie analogowiec, ze mi sie wydaje iz taki wynalazek jak D70 pewnie sie czesto myli... Wiec...

Pstrykam macroska jak mi sie wydaje powinno byc, lookam na ten bajerek z tylu i... za jasne - shit mysle - "cyfrowy glupek" pomylil sie najzwyczajniej (znaczy sie milion pol pomiarowych, matryca i wogole) to wale jeszcze raz wbrew sobie z jakas durna korekcja w dol "coby na bajerku dobrze wygladalo"...

No i przylaze do chaty a tu kucha - te korygowane w buty sobie mozna wsadzic... Wiec zeby mnie nie nie mylilo i nie "kazalo korygowac" dalem monitorek na minus... Bije sie w piers.. wstydze sie ale jak na razie cholernie sugeruje sie "obrazkiem na LCD"...

Moral - wierz sobie a nie badziewnemu podgladowi na badziewnym wyswietlaczu

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów