Szukaj
ekspozycja na + i wiekszy kontrast by się przydał
Nikon
Dokladnie, kiedy pochmurno I snieg warto dac na plus tak 0,7ev
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Na 1 coś niedobrego dzieje się z tłem na górze szczególnie z prawej strony.
ustawienia były tematyczne, nie potrafię jeszcze sam dokładnie nastawić wszystkich parametrów ręcznie, powoli zaczynam eksperymentować i czytam forum w miarę możliwości czasowych, sprzęt mam niecały tydz.
dzięki za uwagi i proszę o jeszcze
czy przy mrozie -15 w dzień mogę ze sprzętem bezpiecznie robić zdjęcia?
oglądaj zdjęcia (te dobre), czytaj forum i ucz się obsługi aparatu.
początki są trudne
NIKON
Pierwsze ma jakąś wartość ale musisz poczytać o kadrowaniu, ekspozycji i paru innych ważnych aspektach.
Czy przy -15*C można robić zdjęcia? jeśli aparat/ bateria Ci nie zamarza to dlaczego nie?Jak miałem D300 to pięknie w górach przy -28*C śmigało (ale DeCzysta jest uszczelniany ect...)
Czarny fulfrejm, czarny obiekty, czarny obiektyw, czarny statyw i biały komputer z jabłkiem. Gdy nikt nie patrzy, robie zdjęcia telefonem!
FACEBOOK | 500PX | INSTAGRAM | NATIONAL GEOGRAPHIC
Zainstaluj sobie darmowy program np. FastStone Image Viewer do przeglądania swoich fot. Tam masz po prawej (po najechaniu kursorem) dane Exif. Przeglądając śledź na jakich ustawieniach robiłeś - ISO, przesłona, ogniskowa, czas i wyciągaj wnioskiMoże się kiedyś ,,spikniemy'' w Zamościu to popstrykamy
A jest co focić
Pozdro.
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Masz tab bardzo szybko, moim zdaniem better.
Czarny fulfrejm, czarny obiekty, czarny obiektyw, czarny statyw i biały komputer z jabłkiem. Gdy nikt nie patrzy, robie zdjęcia telefonem!
Skontaktuj się z nami