Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Grzechotka D610

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    (...)W jakiej rozpaczy muszą być właściciele Mercedesów MLi za ponad 200.000 zł, które podobno należą do najbardziej awaryjnych ?
    Współczuję, ale mnie to nie pociesza... Moje 2k eurów jakoś bliskie i chcę mieć za nie to, co zamawiałem- sprzęt do roboty, coś jak wiertarka boscha wersji pro
    Grzechotkę dla wnuka kupię w bidronce...

ps. Na marginesie, w mojej 800ce tylko czujnik położenia się "turla"- grzechotki nie stwierdziłem...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Drogi Fotomarku. Ja bym jednak rozgraniczył "grzechotanie" czy też raczej odgłosy ruchomego elementu w konstrukcji (jakby nie patrzeć z założenia konstrukcji ruchomej lampy błyskowej) od odgłosów elementu niedokręconego,nie spasowanego, źle osadzonego, wyłamanego, zdeformowanego czyt. usterki.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Rozgraniczam, jeśli w części sprzętów zjawisko nie występuje, to któreś- niegrzechoczące albo te pozostałe- mogą odbiegać od normy...
    Po przemyśleniu uznaję jednak, że masz rację- rzeczywiście, "ci od merców" mają większy problem
    Marek

Zakon Fuji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Mam D610 i faktycznie może to być kulka od horyzontu. Mam go tyle czasu zrobione 5 tyś. klatek i dopiero forum mnie uświadomiło że mam grzechotkę. Ludzie bez przesady.

Domyślnie

U mnie w D600 grzechocze głośno jak jest lampa zamknięta, od razu to w sklepie zauważyłem. Po otworzeniu lampy zupełna cisza. Nic, kompletnie, żadnej kulki nie słychać, ani szmeru. Obracałem aparat na wszystkie możliwe strony.

No ale D600, a D610 to jednak ja już kolega wcześniej pisał przepaść technologiczna Może to pojemnik łapiący kurz ;d

Możesz przejść się do sklepu i sprawdzić..., jak będę w tym tygodniu to sprawdzę w 610 i dam znać.
    Jakby CIę drażniło, to mogę się wymienić z Tobą aparatami, u mnie nie tyka przy otwartej lampie w D600
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 26-01-2014 o 13:34
    "Nikon"

Domyślnie

odnosze takie samo wrazenie ze to jednak lampa ,no nie da się zrobic na sztywno musi byc luz montażowy

josephebeloki czekam na wyniki ekspertyzy ze sklepu
    Ostatnio edytowane przez dennis8 ; 26-01-2014 o 18:43

Domyślnie

Jak pierwszy raz miałem D610 w rękach, to też to zauważyłem - grzechocze znacznie mocniej niż moje D50 i D80, więc dla kogoś przesiadającego się z takiego cichszego aparatu, może to być w pierwszej chwili powód do niepokoju. Nie jesteśmy społeczeństwem na tyle bogatym, by przy zakupie za ponad 6 tys. zł podchodzić do nowej zabawki na chłodno...

Domyślnie

W przeciągu dwóch tygodni obcowałem z dwoma sztukami D610 i obie grzechotały tak samo. Zupełnie mi to nie przeszkadza, ani mnie nie niepokoi
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

A mnie to grzechotanie dziwnie kręci
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Potwierdzam, u mnie d610 też grzechocze, nieco ciszej niż d200, ale za to nieco głośniej niż d800
    Nikon - cyfra i analog, kilka stałek, lampa, filtry, statywy i reszta

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów