Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Grzechotka D610

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neomarcel Zobacz posta
    LUDZIE - opamiętajcie się !!!
    Z czym konkretnie? Jak chcesz dyskutować to proszę o konkrety.
    Od razu mówię że nie siedziałem całego dnia w komorze bezechowej żeby przetestować body pod kątem grzechotania. Po prostu wyjąłem z pudła i od razu mi się rzuciło w oczy, więc chyba coś jest nie tak? Mam porównanie z innymi puszkami i tam tak nie było, stąd moje pytanie.

Nie rozumiem zresztą godzenia się na takie uchybienia. Możliwe że jest to bzdura (nie wiemy tego bo nie znamy przyczyny), możliwe że na nic nie wpływa ale fakt że niektóre egzemplarze tych samych modeli mają ten problem a niektóre nie świadczy o kiepskiej kontroli jakości Nikona a to już jest niepokojące..

Ostatnia rzecz - jest to puszka służąca także do kręcenia filmów a zgadnij gdzie zamontowany jest mikrofon...

Domyślnie

To zapakuj do pudła i zanieś do sklepu na niezgodność towaru .
    D700 ; D7000 ; N35 1,8G ; S 17-50 2,8 ; N 18-200 VR II ; N 24-70 2,8 ; SB 910 ; METZ 58 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spiders Zobacz posta
    To zapakuj do pudła i zanieś do sklepu na niezgodność towaru .
    Co też uczynię jutro.

Ludzie, wyluzujcie trochę... Nie można już wspomnieć na forum o problemach sprzętu?

Domyślnie

Mechanizm lampy zapewne jak w d800. Dotknij palcami miejsca gdzie mocowanie wew lampy się "łamię" czyli miejsce gdzie są śrubki i sprawdź czy nadal to słychać To jest to co w d800-- luźne mocowanie tego elementu
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Artyści fotografowie a zarazem muzycy z grzechotkami w aparatach :P A tak serio, faktycznie niektórzy się niepotrzebnie spinają. W moim d600 nie zwróciłem na to uwagi, ale to przecież inne aparaty

Domyślnie

Tez nie zwracałem uwagi na to aż do przeczytania dzisiejszego postu, aczkolwiek z ciekawości sprawdziłem i rzeczywiście coś tam lata Aparat mam ubezpieczony więc się nie spinam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Małysiak Zobacz posta
    Tez nie zwracałem uwagi na to aż do przeczytania dzisiejszego postu, aczkolwiek z ciekawości sprawdziłem i rzeczywiście coś tam lata Aparat mam ubezpieczony więc się nie spinam
    Najlepsza rada? nie czytaj o problemach posiadanego aparatu
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

No i jakie wnioski z tych odgłosów grzechotania ? Dla mnie takie, że flash w Nikonach NIE JEST napięty jak baranie jaja Nie chce mi się wstawać znad drinka by sprawdzić czy mój D 800 "grzechoce" ... może i tak ale dzieci usypiać nim nie będę ... wyluzujcie. Fotografujecie przynajmniej czy tylko potrząsacie sprzętem ?

PS. ... w instrukcji obsługi napisali, że aparat ma milczeć jak zaklęty ? ... jakieś podstawy do zwrotu ? ... jutro sprawdzę czy mój "grzechoce" ... jeśli tak to znaczy, że tak ma być i ... szukajcie ... problemów dalej
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 23-01-2014 o 01:43
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Są i plusy tego grzechotania ;] goście siedzący w kościele niczym mieszkańcy dzikiego zachodu będą słyszeli dźwięk kroczącego fotografa i ten "gruchot" mocowania lampy niczym dźwięk ostróg idącego Całboja + 100 do szpanu

Domyślnie

Kurde ... na ceneo grzechotki są po 2 zł ... chyba przepłaciłem
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów