Szukaj
Jakos malo smacznie to wyglada wiec ja dziekuje bardzo :P
Trzeba bylo pomyslec nad ciekawsza kompozycja, albo chociaz ustawic ostrosc gdzies w srodku.
To zielone to jest ogorek kiszony? :P bo tak wyglada
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
jak wyżej... wygląda podobnie do cofki.... bardzo niesmacznie.
Ani jedno ciastko nie jest ostre, a płaszczyzna ostrości jest gdzieś tam... poza ciastkami.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Dzięki za zjechanie![]()
- nie ogórek ale kandyzowana figa
- ostrość ustawiona na pierwsze ciastko, ze szczególnym zaakcentowaniem figi
- reszta ciastek robi za tło
I fakt, bardzo podobało mi się, jak mój obiektyw rozmywa tło, szczególnie w tym przypadku oświetlenia boczno-tylnego, które powodowało podświetlenie pierwszej figi i śliczny bokeh na pozostałych.
Poeksperymentuj z ustawianiem ostrości na różne ciastka i przesłony na różne (na pewno większe) wartości. Możliwych kombinacji jest sporoa ładny bokeh sam w sobie nie stanowi atrakcji.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Fajnie, gdy ktoś jest tak zadowolony ze zwykłego zdjęcia, na którym po prostu potwierdza się, że obiektyw działa prawidłowo
Wyjdź na dwór, spróbuj podziałać pod słońce to odkryjesz magię światła i celowego operowania głębią ostrości i efektami bokehowymi.
Fotografia zaczyna się w momencie, gdy sprzęt zaczyna Cię słuchać i tworzyć, to co zaplanujesz
Powodzenia!
Nigdy nie wiesz wszystkiego ...
Z5, adapter Viltrox EZ 6.0, Tamron 17-28 mm f/2.8 Di III RXD FE, Tamron 28-75 mm f/2.8 Di III RX FE, Tamron 70-180 mm f/2.8 Di III VXD FE, Viltrox AF 85 mm f/1.8 II FE
nie bardzo widac. zdjecie jedzenia ma sprawic ze idziesz do lodowki zobaczyc co mozesz zjesc. nawet po sutym obiedzie.
ani ostrosc na pierwsze ciastko ani zaakcentowanie figi(? - skoro nie bardzo wiadomo ze to figa). za tlo robi calosc lacznie z pierwszym planem. i to za kiepskie tlo bo kompozycja plam jest od czapy.- ostrość ustawiona na pierwsze ciastko, ze szczególnym zaakcentowaniem figi
- reszta ciastek robi za tło
doriabianie ideologii do zdjecia to fajna sprawa ale nie sprawia ze zdjecie zaczyna lepiej wygladac. w akcie sie sprawdzi bo ebda sie tak dlugo gapic na cycki az w koncu uznaja to za sztuke a dorobiana ideologie za prawde objawiona. ale w fotografii zarcia liczy sie efekt samego zdjecia.I fakt, bardzo podobało mi się, jak mój obiektyw rozmywa tło, szczególnie w tym przypadku oświetlenia boczno-tylnego, które powodowało podświetlenie pierwszej figi i śliczny bokeh na pozostałych.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Co prawda moim zdaniem tak wyglądają bardziej konserwowe ale to chyba bez większej różnicy
Zrobiłeś zdjęcie w stylu "patrzcie jak mój obiektyw rozmywa" nie myśląc o niczym innym. Czasami warto zastanowić się nad efektem..
Naucz się czytać
Skontaktuj się z nami