Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kruche ciasteczka

Po długim czasie 'podglądania', coś ode mnie - jedno z moich pierwszych zdjęć po zakupie lustrzanki.
    Smacznego

Domyślnie

Jakos malo smacznie to wyglada wiec ja dziekuje bardzo :P
    Trzeba bylo pomyslec nad ciekawsza kompozycja, albo chociaz ustawic ostrosc gdzies w srodku.

To zielone to jest ogorek kiszony? :P bo tak wyglada
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

jak wyżej... wygląda podobnie do cofki.... bardzo niesmacznie.
    Ani jedno ciastko nie jest ostre, a płaszczyzna ostrości jest gdzieś tam... poza ciastkami.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Dzięki za zjechanie
    - nie ogórek ale kandyzowana figa
    - ostrość ustawiona na pierwsze ciastko, ze szczególnym zaakcentowaniem figi
    - reszta ciastek robi za tło

I fakt, bardzo podobało mi się, jak mój obiektyw rozmywa tło, szczególnie w tym przypadku oświetlenia boczno-tylnego, które powodowało podświetlenie pierwszej figi i śliczny bokeh na pozostałych.

Domyślnie

Poeksperymentuj z ustawianiem ostrości na różne ciastka i przesłony na różne (na pewno większe) wartości. Możliwych kombinacji jest sporo a ładny bokeh sam w sobie nie stanowi atrakcji.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roht Zobacz posta
    Dzięki za zjechanie

I fakt, bardzo podobało mi się, jak mój obiektyw rozmywa tło, szczególnie w tym przypadku oświetlenia boczno-tylnego, które powodowało podświetlenie pierwszej figi i śliczny bokeh na pozostałych.
    Fajnie, gdy ktoś jest tak zadowolony ze zwykłego zdjęcia, na którym po prostu potwierdza się, że obiektyw działa prawidłowo

Wyjdź na dwór, spróbuj podziałać pod słońce to odkryjesz magię światła i celowego operowania głębią ostrości i efektami bokehowymi.
    Fotografia zaczyna się w momencie, gdy sprzęt zaczyna Cię słuchać i tworzyć, to co zaplanujesz
    Powodzenia!
    Nigdy nie wiesz wszystkiego ...

Z5, adapter Viltrox EZ 6.0, Tamron 17-28 mm f/2.8 Di III RXD FE, Tamron 28-75 mm f/2.8 Di III RX FE, Tamron 70-180 mm f/2.8 Di III VXD FE, Viltrox AF 85 mm f/1.8 II FE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roht Zobacz posta
    - nie ogórek ale kandyzowana figa
    nie bardzo widac. zdjecie jedzenia ma sprawic ze idziesz do lodowki zobaczyc co mozesz zjesc. nawet po sutym obiedzie.
    - ostrość ustawiona na pierwsze ciastko, ze szczególnym zaakcentowaniem figi
    - reszta ciastek robi za tło
    ani ostrosc na pierwsze ciastko ani zaakcentowanie figi(? - skoro nie bardzo wiadomo ze to figa). za tlo robi calosc lacznie z pierwszym planem. i to za kiepskie tlo bo kompozycja plam jest od czapy.
    doriabianie ideologii do zdjecia to fajna sprawa ale nie sprawia ze zdjecie zaczyna lepiej wygladac. w akcie sie sprawdzi bo ebda sie tak dlugo gapic na cycki az w koncu uznaja to za sztuke a dorobiana ideologie za prawde objawiona. ale w fotografii zarcia liczy sie efekt samego zdjecia.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Co prawda moim zdaniem tak wyglądają bardziej konserwowe ale to chyba bez większej różnicy

Zrobiłeś zdjęcie w stylu "patrzcie jak mój obiektyw rozmywa" nie myśląc o niczym innym. Czasami warto zastanowić się nad efektem..
    Naucz się czytać

Uprawnienia umieszczania postów