Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Bardzo duży problem z win7 i folderem Application Data

Witajcie.
    Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem pewnym na dysku systemowym. Otóż podczas korzystania z szukajki (systemowej lub Agent Ransack) wyskakuje takie coś:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Adobe\AIR
    Folder przykładowy, pierwszy z brzegu, ale ogólnie robi się taki bajzel.

Dodatkowo jak używam programu FolderSize (do patrzenia który folder najwięcej "waży" ) wyskakują takie krzaki że głowa mała. Na dyski SSD 90Gb robi się mega pętla (zapewne nieskończona) i najdalej jak doszedłem to 3,5TB co pokazało. Pętle robi właśnie na tym folderze.

Co śmieszniejsze, podczas skanowania antyvirem nie ma problemów, chkdsk też wypluwa 0 błędów, program do sprawności dysku pokazuje 100% sprawności.

Teraz pozostaje pytanie - o co kaman?

Domyślnie

To ogólny problem Windowsa. Nie wszystkie programy sobie z tym radzą.
    W "Application Data" jest link do tego samego folderu i jeśli program nie potrafi rozróżniać folderów i linków do nich, to właśnie taka pętla powstaje. Maksymalne zagłębienie folderów to chyba 16, więc w twoim przypadku i tak szybko z niej wyskakuje.

Może to być też spowodowane jakimś błędem w tym linku, a błędny mogą nie wyskakiwać przy sprawdzaniu.
    Jak bym polecał użyć pełnego skanowania "chkdsk <dysk> /F /R" - powinien krzyknąć, że można skanować tylko przy ponownym uruchomieniu.

Sprawdza m.in. właśnie błędy zapętleń.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

tak jak pisałem, chkdsk po restarcie wypluwa zero błędów.

Ogólnie najwyraźniej jest błąd w tym linku bo lata ostro w pętli i tak jak pisałem, najdalej jak udało mi się wyczekać to było znalezione 3,5TB na dysku 90Gb, gdzie większość to była pętla.

Domyślnie

Niestety JunctionBox nie dał sobie do końca rady...

Uprawnienia umieszczania postów