Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walle Zobacz posta
    @cz4rnuch
    Wielki szacun, za formę i treść oraz za to, że Ci się chciało!
    Dla was kochane żuczki, wszystko.

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Może ktoś potwierdzić że w tej S30art AF nie jest tak kapryśny jak w starszej wersji EX? W tej starszej nawet po kalibracji są problemy z trafianiem w punkt, mam na myśli centralny punkt przy f1.4
    Nie miałem starszej wersji, ale odnośnie celności nowszej to mogę jedynie powtórzyć to co napisałem wyżej. Na wszystkich krzyżowych AF działa bez zarzutu.

Domyślnie

Widzę po zdjęciach że działa bez zarzutu, natomiast z S30 1.4 EX bywało tak że nawet na centralnym 30-50% miałeś nie trafień. Pytanie czy puszka tez ma jakiś na to wpływ, czy to szkło takie jest po prostu.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ciężko powiedzieć bo nie testowałem obiektywu na innych puszkach a z AFu D7100 jestem generalnie zadowolony. Knopers zdaje się używa wersji art z D3100 i sobie chwali, miał też starszą wersję ale na maksa uwaloną której nie dało się naprawić więc tu Ci chyba nie pomoże.
    Cytat Zamieszczone przez Walle Zobacz posta
    ...Klika razy przymierzałem się do zakupu tej Sigmy i gdyby nie to, że rozważam przejście na FX, to pewnie już bym ją miał w swojej torbie...
    Z tego co czytam w necie to 30art można od biedy używać na fullfrejmie. W tej recenzji są wszystkie zdjęcia są robione Sigmą podpiętą pod 5DmarkII (po kliknięciu na zdjęcia pojawiają się większe wymiary) <<klik>> Rogi są na maksa zaczernione i ostrość na brzegu spada ale po lekkim obcięciu brzegów myślę, że można tym coś ustrzelić. W środku będzie ostro, brzegami zajmie się bokeh.

Domyślnie

Świetnie napisane .
    Fuji

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów