Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Paryż

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.śląskie

Domyślnie Paryż

Witam,

Zamieszczam moje pierwsze zdjęcia do oceny. Proszę o rady i konstruktywną krytykę.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Domyślnie

Ogólnie nie jest źle ale, .....1 i 4 brak pionu, 6 był trochę brakuje mi lewej strony, 3 - trochę wyżej i obcinasz dół a byłoby najlepsze , co do 2 - to po co te światła z lewej strony. Bardzo podoba mi się 1, jak napisałem wcześniej tylko pion ucieka ale jest niezłe

Nie wiem ale tak chyba lepiej
    Ostatnio edytowane przez Maxx-69 ; 19-01-2014 o 14:31

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.śląskie

Domyślnie

Ogólnie nie jest źle ale, .....1 i 4 brak pionu, 6 był trochę brakuje mi lewej strony, 3 - trochę wyżej i obcinasz dół a byłoby najlepsze , co do 2 - to po co te światła z lewej strony. Bardzo podoba mi się 1, jak napisałem wcześniej tylko pion ucieka ale jest niezłe
    Dzięki wielkie za rady - rzeczywiście pion mi ucieka wydawało mi się że jest ok ale teraz jak popatrzyłem na horyzont to spada na prawą stronę na zdjęci 1.

Tak jak mówisz niektóre kadry mogły by być lepsze szczególnie 6 i 3. Ale niestety już tego nie powtórzę

Domyślnie

na 6 drzewa sie jakos dziwnie odcinaja po prostej kresce. Faktycznie tak byly "przyciete"?
    Nikon

Domyślnie

Jedynka najlepsza z tego zestawu (pod kątem godziny wykonania i warunków, dół z górą są ładnie zrównoważone), szkoda że krzywa. Pozostałe albo nieostre, albo krzywe, albo kiepsko ucięte, albo łączą wszystkie te wady. Szczególnie rażą mnie te pierwszoplanowe światła drogowe na 2 i obcięty dół na 4 (który dodatkowo "wali się" na bok i do tyłu).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    na 6 drzewa sie jakos dziwnie odcinaja po prostej kresce. Faktycznie tak byly "przyciete"?
    Tak drzewa były w ten sposób przycięte

jedynka najlepsza z tego zestawu (pod kątem godziny wykonania i warunków, dół z górą są ładnie zrównoważone), szkoda że krzywa. Pozostałe albo nieostre, albo krzywe, albo kiepsko ucięte, albo łączą wszystkie te wady. Szczególnie rażą mnie te pierwszoplanowe światła drogowe na 2 i obcięty dół na 4 (który dodatkowo "wali się" na bok i do tyłu).
    J

Muszę bardziej przykładać się do pionów. Jeśli chodzi o kadry to jeszcze nie mam dużego doświadczenia wiec każda rada jest dla mnie cenna. Dzięki za opinie !
    Nikon D7100 + N 18-105 VR f3,5-5,6 (KIT), N 50 f.1.8, S 18-35 f.18 + SB 700

Domyślnie

1. jest NAJ, ale dlaczego nei zrobiłeś dokładnie symetrycznie w osi mostu? Było by super.
    pozdrawiam Michał
    moje pstryki lotnicze:
    www.air.art.pl www.fotoaktywni.art.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nurkiewicz Zobacz posta
    1. jest NAJ, ale dlaczego nei zrobiłeś dokładnie symetrycznie w osi mostu? Było by super.
    Nie pomyślałem o tym - szczerze się przyznam Jeszcze nie mam w sobie wyrobionego takiego instynktu kadrowania
    Dzięki za rade!
    Nikon D7100 + N 18-105 VR f3,5-5,6 (KIT), N 50 f.1.8, S 18-35 f.18 + SB 700

Uprawnienia umieszczania postów