Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 145

Wątek: D300s

Domyślnie

ja wlasnie zdecydowalem sie na d300 ze wzgledu na dobre mozliwosci sprzetu jest pancerny mam kolege co jezdzi od alaski po miami, gory skaliste itd i ciagle jeden aparat d300...mimo ze iso juz nie te, to jednak ergonomia uklad af i wiele innych spraw zdecydowaly ze wole jego no i cena cena jest kosmicznie tania jak za tak dobre body, jesli ktos niema zamiaru chodzic po koncertach czy ciemnych salach a robic zdj glownie za dnia albo z lampa to body bedzie meeeeegaaaa dobre, ja do tej pory uzywalem d200 i mimo tego ze mi walnela jedna rzecz ktora poprostu sie nie oplaca naprawiac to by mi do tej pory iso az tak bardzo nie przeszkadzalo, a kolorki z ccd bajka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    .....................
    Jestem identycznego zdania ; d300(s) pod względem pewności i skuteczności pracy AF - to najlepsze Nikonowe body DX .

Obrazek - jak ma się dobrze opanowany jakiś program do obróbki cyfrowej - można uzyskać bardzo satysfakcjonujący.
    Mam d300 i d5100 ; wykonanych w dobrych lub przeciętnych warunkach oświetleniowych zdjęć (wywołanych z RAW) - nie potrafię odróżnić. Jpegi prosto z puchy (z d300) są jednak gorsze (pomimo stosowania dedykowanych presetów i ustawień indywidualnych ) .
    Dla ludzi , którzy nie zamierzają zbytnio wnikać w szczegóły obróbki oraz nie focący scen z dynamicznym ruchem : d7100 (lub budżetowo d5100) to najrozsądniejszy wybór DXowy.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 18-01-2014 o 14:55

Domyślnie

Dzieki za odzew,pozostaje mi dorwac to "bydle" w lapska i popstrykac przed zakupem

Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania to proszę pisać,przyda się też innym,gdyż z pewnością nie jestem jedyną osobą zainteresowaną tym body
    Ostatnio edytowane przez bolth ; 18-01-2014 o 14:44
    z50 -

Domyślnie

Ciekawe o czym może świadczyć fakt, że nowe D7100 kosztuje w UK najtaniej 625 GBP. D300s nowe, najtaniej, jak znalazłem, to 860 GBP.
    Moje d300s ma w tej chwili dokładnie 80491 klapnięć (mam go od nowości) i poza lekkim spuchnięciem gumy w okolicach czerwonego "uśmiechu" wygląda i działa jak nowy.
    Przydałoby się zapasowe body i przy obecnych cenach używek z małym przebiegiem migawki (w okolicach 10-15 tyś klapnięć) w kwocie w granicach 2-2,5k PLN nie ma nic lepszego, więc pewnie niebawem zakupię kolejne D300s, choć nie ukrywam, że D700 też chodzi mi po głowie, a "peryferia" są takie same w obu.

Aparat pracował i pracuje czasem naprawdę w ciężkich warunkach i nigdy mu to nie zaszkodziło. Ulewny deszcz bez żadnych pokrowców, śnieg, piasek, kurz - po prostu działa (i to z każdym obiektywem ). Miałem przez tydzień D7100 - do moich zastosowań (bardzo rzadko używam ISO powyżej 800, a najczęściej mieszczę się w ISO400) nie przekonał mnie ten aparat - brakowało mi pod ręką funkcji, które w D300s przełączam bez odciągania oka od wizjera, a dodatkowo pojemność bufora D7100 to jakiś żart (robię dużo zdjęć w seriach). Filmów nie kręcę w ogóle, LV też nie używam... Za to solidność i niezawodność jest dla mnie priorytetowa, a przy D7100 bałem się, że go zepsuję
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolth Zobacz posta
    Panowie,mam dylemat

Chce wymienić puche ze względu na wielkość/ergonomie d3100
    zastanawiam się nad d300s głównie ze względu na AF
    Jak do tej pory pod wzgledem pewnosci dzialania AF w kazdych warunkach nie ma nic lepszego niz D300s w puszkach DX. Bufor tez nie jest do przecenienia.
    Jak jest w dobrym stanie, to bedzie to dobry wybor.
    Ergonomia tez jest na wysokim poziomie, jak rowniez mozliwosc przypisania pod siebie pewnych funkcji.

Godna zaufania puszka.Po prostu wol roboczy.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

No właśnie. Dlaczego jeszcze do tej pory nie ma wątku typu - "D300, same zachwyty"
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 251kris Zobacz posta
    No właśnie. Dlaczego jeszcze do tej pory nie ma wątku typu - "D300, same zachwyty"
    Bo byłby zbytnio kontrowersyjny ;
    Ta pucha może być odbierana zarówno jako REWELACYJNA jak i BEZNADZIEJNA - zależy co się nią foci.......

Ci , którzy focą trudne sceny z dynamicznym ruchem lub kotlety w często zmieniającym się oświetleniu wiedzą , że jest ona THE BEST (wśród DX).
    Ci , którzy próbują focić "michałki" powiedzą , że jest BE.

Ja focę nią TYLKO sport - dla mnie d300 w tym zastosowaniu jest absolutnie THE BEST . Nie odczuwam NAJMNIEJSZEJ potrzeby szukać innego rozwiązania. Do lanszaftów , na podróże , na "imieniny u cioci" , na spacery - mam inną puchę - d5100 . Do portretu i studia ( jak kiedyś mi się będzie chciało do tego wrócić ) zapewne kupię jeszcze inną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Bo byłby zbytnio kontrowersyjny ;
    Powód jest bardziej prozaiczny - nikt takiego tematu po prostu nie założył. Na to nie potrzeba żadnej zgody i nie zakładają takiego tematu moderatorzy, tylko zadowoleni użytkownicy (jak czują taką potrzebę).
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-01-2014 o 02:07
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Też się dziwie, D300 pozostanie u mnie na długo bo ładowac kasą w ciągle to nowe body to dla amatora jest bezsensu lepiej zainwestować w szkiełka ,jeszcze kilka lat temu puszka o parametrach D300 podziwiał cały świat foto i jakoś wszyscy byli zadowoleni i nawet iso było ok ,szkoda że tak szybko przestało byc akceptowalne.
    Nikon tnie koszty jak tylko może i o ile matryce maja coraz lepsze to obudowy i niektóre elementy to bubel ,to jak potraktował właścicieli D600 chowając głowę w piasek i wypuszczają poprawione nowe body wskazuje na to że firma ma problemy jakich jeszcze kilka lat temu nikt by się nie spodziewał po takim gigancie.
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiulla Zobacz posta
    Też się dziwie, D300 pozostanie u mnie na długo
    No u mnie też. Chyba, że mi wróżka poda kilka ciekawych cyferek, ale i tak byłby dylemat co kupić po D300. Co do wątku z zachwytami, aż takim onanistą nie jestem, ale poczytać można Z resztą moj ostro wybierał mi jaja z af (podobnie jak poprzednik D200). Nie chciały bestie żadnego tamrona 17-50, a probowałem (kupowałem, sprzedawałem) ich kilka. Jak dokupiłem 17-55 do D300, odczułem poprawę, by dopiero po 2 krotnej wizycie w serwisie cieszyć sie idealnym AF. Teraz boje sie zmian, bo w 3 nikonach, ktore miałem włacznie z d70, zawsze było coś z tym nie tak. Nic tak nie wk....wia, jak loteryjny af. Teraz wreszcie moge się skupić na zdjeciach, a nie 3 bateryjkach. Chrzanić natomiast kolory, ktore można poprawiac w nieskonczoność i szumy, jeśli sie nie zarabia na foto. Z resztą nie podzielam obiegowej - negatywnej opini o rzekomo niefajnych kolorach w D300 - nie po to mam rawy i NXa.
    Jak miałem D200 podobały mi się kolory z D300 i tak mi już pozostało -lubie ta cyfrową sterylność
    Generalnie, jak ktoś nie zrobi dobrego zdjecia D300, to chyba żadną inną puchą też nie.
    Sorki za chaotycznosc i ew. błedy, ale synek - niemowlaczek daje czadu i długa noc sie sapowiada, a na moim smarkfonie cieżko sie pisze

Krzysiek
    Ostatnio edytowane przez 251kris ; 22-01-2014 o 03:09
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów