Close

Strona 17 z 217 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 2164

Domyślnie

Wybaczcie ale san miguel robi swoje
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Leica nie leica, ale na obu ucięte nogi.
    Ucinanie nóg w M9 to, jak słyszałem, kwestia software.
    Podobnie jak przepały w MM.

Zmiana języka w menu na niemiecki trochę pomaga, ale tylko trochę.

Ja tam czekam na update, ponoć coś ma wyjść po Wielkanocy. No chyba że znowu będą korygować odwzorowanie kolorów skóry. I znowu będą fajne dyskusje, czy są one kalibrowane pod Europejczyków, czy Azjatów...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ycp Zobacz posta
    I znowu będą fajne dyskusje, czy są one kalibrowane pod Europejczyków, czy Azjatów...
    to akurat proste, jeśli dobrze wiemy kto jest targetem Lejki.

Völkchlor

Domyślnie

Chcesz powiedzieć że kalibrowane są pod szwajcarsjich dentystów?
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

amerykańskich
    Völkchlor

Domyślnie

Z nimi to największy problem ma tu kolega wieczniezbanowany/wiecznieoczekującynazbanowanie - tępi ich i wyszydza na każdym kroku jako właścicieli sprzętu na L.
    Podejrzewam, że któryś z nich usunął mu kiedyś zdrowy ząb zamiast chorego i to w gabinecie z szafkami pełnymi sprzętu dentystycznego i Leiek właśnie...
    Stąd trauma, rozciągnięta na wszystkich posiadaczy tych aparatów.
    Szkoda, że nie próbuje się z niej leczyć.
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 01-03-2014 o 15:34
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ta obiegowa opinia o leicach nie jest do końca nieprawdziwa. W Zurychu byłem świadkiem jak pan wyglądający na pucowacza sztabek złota albo księgowego w firmie produkującej zegarki z kukułką wszedł był do sklepu i poprosił o "porządny aparat z dobrym objektywem". Kolega powiedział mu, że leiki są lepsze od lustrzanek, więc kupił m9 z cronem 50. Crona wybrał dlatego, że sprzedawany był w tym czasie jako najostrzejszy objektyw na świecie.
    Zurych zresztą to jedyne miejsce w któryn widziałem reklamy leiki na bilboardach.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bokeh Zobacz posta

Jako ze uzywalem obiedwie Dalmierz ma ogromna zalete i zarazem ogromna wade i po foceniu Zeissem Ikonem (ktory ma lepszy wizjer niz Leiki) z Noctiluxem przez ponad 4 lata, moge spokojnie stwierdzic ze A7 ostrzy sie o wiele lepiej. A czemu ? Dalmierz jest bardzo precyzyjny nawet przy slabym swietle, to jego zaleta. Wada jest to ze przy szybko zmieniajacych sie scenach centralny punkt ostrzenia jest ograniczajacy, czesto nie zdazy sie wyostrzyc i przekadrowac. Jak focilem ulice to czesto zdarzalo sie ze przewazaly centralne kadry, bo nie bylo czasu przekazdrowac.
    tomku z tego co się orientuje to po ulicy biegales z noctiluxem wlasnie, jest to ostatnie laikowe szklo którego bym uzywal żeby szybko lapac uliczne wydarzenia (miałem na ulicy podpięte w Afryce,do dziś zaluje)
    wizjer w ikonie jest większy, potwierdzam ale jest zdecydownaie gorsza plamka która sprawiala mi wiele razy problemy w przeciwieństwie do tej z M9
    jako regularnie uzywajacy M9 na ulicy mogę stwierdzić ze lapanie ostrości i przekadrowywanie jest monstrualnie szybkie jeżeli ma się wprawe

co do a7 nie wypowiadam się, nie miałem w reku, jedynie co to widziałem zdjęcia i raz ze wszystko co laikowe i szersze od 35mm wypada na niej tragicznie, dwa z calym szacunkiem dla sony i tego ze w temacie iso zapewnie kladzie laike na łopatki to nadal dużo brakuje jej do obrazowania kodaka

po raz kolejny texty o szybszym biciu serca na widok czerwonej kropki zbyteczne, przynajmniej ja nie znam nikogo kto tak reaguje
    widziałem za to calkiem sporo osob sliniacych się na widok topowych lustrzanek czy średniego formatu
    Road to Manila

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Ją się ślinię , a najbardziej szlag mnie trafia na myśl o leice dziadka, którą ktoś mu z domu wyniósł... szlag by trafił
    .

Strona 17 z 217 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni