Szukaj
Nie wiem, co napisać.
Ja tam nie miałbym nic przeciwko, jakby tu budowany był dla mnie jakiś domek letniskowyO walorach estetycznych tej fotki się nie wypowiem, ale przekaz autora jest dla mnie jasny: Coraz mniej natury w naturze!
Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10
Jesteś płodnym fotografem na tym forum, ale ciągle mam wrażenie, że twoje fotografie są przypadkowe. Wydaje mi się też, że nie wyciągasz wniosków z sugestii innych użytkowników. Bardziej reportażowe niż krajobrazowe jest to zdjęcie. I Znów miejsce mało fotogeniczne.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Nie wiem, co napisać.
Suwaków nie trzeba się baćDobrze dobrane z dobrym kadrem potrafią zdziałać cuda
![]()
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Uwazam, ze fajnie ze probujesz cos przez fotografie przekazac, ale na ten moment obawiam sie ze nie posiadasz jeszcze warsztatu aby to robic.
Twoje zdjecia mocno bazuja obecnie na tytule i, w jego kontekscie, oczywistym podmiocie. Patrzac na to, szybko znajduje sie dokladnie co chciales powiedziec, ale nie ma to niestety ani wielkiego wyrazu, ani specjalnej mocy.
Problemu upatrywalbym w formie, ktora wybierasz - zdjecie pojedyncze, a ponadto bledach kompozycyjnych, pozostawiajacych czesto wiele kadru zupelnie bez znaczenia wobec tematu. Bez podania go a priori widzialbym tam tylko babcie w parku, kolesia z ksiazka albo jeziorko z grodzicami.
Polecalbym skupic sie na uwypukleniu kontekstu, relacji, czy tez kontrastu przez bardziej sugestywne umieszczanie go w kadrze, albo lepsze dobieranie momentu. Warto rozwazyc wydluzenie wypowiedzi do kilku zdjec (3-6), co powinno pomoc przy tak nieoczywistym temacie jak powyzszy.
Powodzenia.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Skontaktuj się z nami