Close

Strona 25 z 29 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 282

Domyślnie

Mam 3 Vaio, 2 nie wytrzymały temperatur przy mocniejszym katowaniu. Teraz mam SVE, również białego po lekkim modzie - biała klawiatura wymieniona na podświetlaną, oraz same klawisze zmienione na czarne.
    Taki "makbók" z darów dla powodzian.

Przed:

Po:

Jakość wykonania jest raczej ok, mimo że 100% plastik. Na pewno modele z kartą WiFi Intela lepiej się sprawują, bo w innych dają bardzo niskie modele Atherosa - u siebie zmieniałem kartę na Intelowską bo miała lepsze zasięgi i prędkości.
    Standardowo po roku, pasta usycha, wiatraki coraz częściej pracują na wyższych obrotach więc przesmarowane są Collaboratory liquid i jest znacznie lepiej.
    Kupowałem w Polsce zawsze jedne z najwyższych modeli ale aktualnie konfiguratory sąmocno okrojone, i wolę zamówić laptopa z Vaio UK - w outlecie są czasami nowe laptopy, w konfiguracjach wysokich jakich nie ma w PL, i są tańsze niż w PL.
    Swojego kupiłem w FullHD, Ivy Bridge i5, 8GB ram za 2000 zł, dokładnie chyba 460 funtów. Zamówiłem w PL kuriera za 120 zł do anglii i przyszło ale tam kupowała mi znajoma osoba bo Sony wysyła tylko na adres angielski.
    Za 2k to postanowiłem, że zaryzykuje nawet jakby mieli mnie oszukać bo ta specyfikacja to u nas zwykle koło 4000 zł, pomijając, że nie mieli full hd w ogóle.

Oprócz tego miałem Della Studio 17, L702x, Vostro 3700 oraz mam dwa Probooki: 4350s i 4750s. Probóki jakościowo najlepsze z nich, serwis HP a nie zewnętrzny, w promocji w xkomie kupiony dodatkowy HP carepack.
    Delle ciut gorsze, strasznie szybko padły baterie i poza głośnikami z subem, to jakość była lekko gorsza w wykonaniu.

HP Probooka polecam w ciemno bo jest tani, solidny i nic w nim się od dwóch lat nie dzieje zarówno w 15" jak i w większym modelu, na którym pracuje codziennie po 8h w biurze.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Nie jest lekko wybrać laptopa kiedy się jest uwiązanym do maks 2k. Grr, jak ja nie lubię z g... kręcić bata...

Na razie robię małe zestawienie i znalazły się w nim:
    - Sony Vaio SVF1521C6EW (szału nie ma np. z CPU...)
    - Lenovo IdeaPad S400T (z dotykowym ekranem i najmniejszym apetytem na energię),
    - Samsung ATIV Book 4 NP450R5E-X02PL (najmocniejszy CPU z całej 3-ki i zarazem najlżejszy).

Teraz doszedł polecany przez @Jacol-a HP ProBook. Hmm... którego ProBook-a byś polecił tak do 2k? Jest też Dell Vostro, który dość ciekawie wygląda...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 14-04-2014 o 20:29
    Nikon

Domyślnie

Dotykowy ekran w laptopach to porażka, nie bierz/nie dopłacaj do tego. To nie tablet i nigdy nim nie będzie.
    Co do probooka to najtańszy 15" z systemem powinien spełnić oczekiwania: http://www.x-kom.pl/g-2/c/1522-noteb...%5D%5B277%5D=1

Zaczynają się od 2150 zł. Swoje kupowałem w konfiguracjach z i5, 8GB ramu + ssd + kieszeń zamiast dvd-romu na fabryczny dysk jako magazyn, wtedy komfortowo się pracuje na tym.
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Chyba jednak wezmę tego HP ProBook 450. Matryca trochę cienka w tych sprzętach ale nie ma co wybrzydzać za tę cenę. Myślę, że i3 4. generacji z wbudowaną grafiką Intel HD Graphics 4600 spokojnie wystarczy do pracy, FB czy przeglądania internetu. Dzięki @Jacol za pomysł z tym HP.
    Nikon

Domyślnie

Nigdy w życiu bym nie kupił HP po tych ich nędznych seriach Pavillion, ale za probooki odpowiada inny dział, ta seria ma faktyczny serwis przez firmę HP a nie wynajęte serwisy jak w przypadku Pavillionów. Nigdy szczytem moich marzeń nie było HP, ale to dobre komputery do pracy, u mnie się sprawdzają w biurze i w domu. Nie są ładne, ale to aluminium i plastikowy spód i całość jest bardzo solidnie zrobiona.

Kupowałem plastikowe Vaio bo zawsze mi się podobały i robili całkiem dobre, nietypowe rozmiary jak 18: czy seria F 16,4", która niestety ale umarła bo była źle zaprojektowana pod i7, jak zresztą prawie wszystkie modele Sony. Mimo wszystko jakoś mi one pasują - znam je, wiem czego sięspodziewać i do acerów/samsungów/toshib/asusów/cokolwiek jakoś nie mogę się przekonać. Dell, Sony i HP do tej pory załatwiały sprawę więc nie szukałem na siłę, ale znowu HP dołączyło do tej grupy po przeszukaniu rynku i przeczytaniu wielu testów i modeli - wyszło, że są w porządku więc nie miałem o czym dyskutować z sobą samym i musiałem kupić HP.
    Ja mam takie szczęście, że z Vaio zawsze coś nie tak, ten nowy mi służy ale oczywiście nie jest bez wad i trafił się niebieski hot pixel, ale przy full hd jest praktycznie niewidoczny.
    Vivitar 135 2.8 F mount

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ufffff dla kibicujących i pomagąjących. Laptop już u Zuzi, ale tylko w wersji budżetowej- studenckiej czyli dla studentki. Powinien wystarczyć do filmów i do FB z Wordem na zmianę. No nie udało się kupić mocniejszej maszyny, co by i dla mnie z doskoku była. Tak czy siak Zuzia zadowolona, bo jej się podoba, a i dla mnie bo przyzwoicie wykonany. O ten Acer Aspire V3 571 G dokładnie w tej konfiguracji co ten z linka niżej. Ogarną tego W8 to można ocipieć. Powiedzcie co wyłączyć i jak do autostartu się włamać może jakiś zbiór porad w linku jakimś sensowny znacie.
    http://www.x-kom.pl/p/175223-noteboo...t730m-4gb.html
    ps
    po co w karcie graficznej tyle pamięci ? 4096 MB GDDR3
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 10-05-2014 o 21:24

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

robin102, podstawa, to przetrzebienie aplikacji w METRO, najlepiej deinstalacja niepotrzebnych.
    W praktyce PPM na kafelku i wybranie pozycji >>Odinstaluj<<.

Poza tym polecam program WinPatrol, do zapanowania nad autostartem i niechcianymi wtyczkami, zadaniami.

Program monitoruje wszystkie uruchamiane procesy na komputerze i chroni tez hosta.
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    robin102, podstawa, to przetrzebienie aplikacji w METRO, najlepiej deinstalacja niepotrzebnych.
    W praktyce PPM na kafelku i wybranie pozycji >>Odinstaluj<<.

Poza tym polecam program WinPatrol, do zapanowania nad autostartem i niechcianymi wtyczkami, zadaniami.

Program monitoruje wszystkie uruchamiane procesy na komputerze i chroni tez hosta.
    łot is dys te METRO gdzie to jest, prze panel sterowania to widzę w liście dodaj, usuń programy, ale co wypierdzielić to nie wiem. na dziś to mam wrażenie że ten W8 żyje własnym życiem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

METRO, to są te kolorowe kafelki w kilku rozmiarach , które wyglądają dosyć niewinnie, a robią swoje, niekoniecznie akurat w interesie użytkownika systemu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ps
    po co w karcie graficznej tyle pamięci ? 4096 MB GDDR3
    To jest maksymalna ilość obsługiwana chyba. Ta karta ma pamięci własnej 2GB. Jak zwykle ktoś kompetentny pisał tą specyfikacje na x-komie. Chyba, że w internetach nie piszą prawdy.
    Odpowiadając na pytanie: Jak lecisz na 2 monitorach w 4K to wtedy trzeba gdzieś przechowywać tą ilość danych do wyświetlenia, wtedy 4GB będzie odpowiednią ilością. W normalnym użytkowaniu się do tego nigdy nie zbliżysz.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 11-05-2014 o 14:52
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 25 z 29 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów