Close

Strona 24 z 29 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 282
    Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Dla przykładu inne modele:
    - Asus VivoBook - nie więcej niż 2500 zł
    - Acer V3-571G - też nie więcej niż 2500 zł.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Dzięki @jerryjola za kolejny zestaw. Hmm... nie wiem jednak czy żonie (ze słabszym wzrokiem) by odpowiadała tak mała matryca (11,6''). Mam starszego laptopa z matrycą 15.6'' i od biedy taka wielkość może być. 11,6'' to raczej maleństwo...
    Nikon

Domyślnie

Ludzie - po co wam takie kloce? Jak potrzebujecie ekran 16 cali to po prostu kupcie komputer stacjonarny. Będzie łatwiej i lepiej.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Słabą masz wyobraźnię.
    Każdy ma inne potrzeby.
    Wielkość jest oprócz portfela zależna od przeznaczenia.
    Bardziej w domu, czy bardziej przenośnie.
    Jak w domu to większy, jak nosić to tablet a nie 11" laptop.

Wysłane z mojego GT-I9300
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

z moją wyobraźnią jest wszystko ok. po prostu jestem mniej podatny na podpowiedzi marketingu firm produkujących sprzęt. 15,6 będzie ważył ze 2,5 kg, będzie miał fatalną obudowę (konsumenckie) albo będzie kosztował całkiem słono. rozumiem, że inżynierowi przyda się przenośna stacja robocza typu lenovo W. nie bardzo za to rozumiem po co drobnej kobiecie taki klamot, który bedzie jej nawet na kolanach przeszkadzał i uwierał. więc jeśli to ma być sprzęt do domu to może po prostu nie ulegajmy modzie i kupujmy komputery stacjonarne, jeśli za to ma być przenośny to niech będzie takim i tu 14 cali jest absolutnym maksimum i to raczej dla mężczyzny niż drobnej kobiety. w tej chwili jest cała gama urządzeń z przedziału 11-13,3, które są ładne, całkiem wydajne i do tego na tyle małe, że ich przenoszenie nie jest problemem a położone na kolana nie powodują zdenerwowania swoją masą.

Domyślnie

Nie ma co się podnosić. Dla mnie dość ważna jest wielkość ekranu. Np. 15.6'' wydaje mi się od biedy ok. Z mniejszymi nie miałem za bardzo do czynienia, poza netbookiem MSI Wind U100, którego 10'' ekran był za mały i niezbyt komfortowy do dłuższej pracy. Fajny, lekki... etc ale wielkość ekranu (10'') to delikatnie mówiąc porażka. Poza tym nie chcę jeszcze bardziej takim małym ekranikiem niszczyć żonie oczu...
    Nikon

Domyślnie

a pewnie kupuj jak chcesz.
    jednak zauważ, że różnica między 10,1 a 13,3 jest delikatnie mówiąc - dość znaczna. poza tym największym problemem w wicherkach nie jest wcale owe 10 cali lecz haniebna wręcz rozdzielczość 1024/600, która nie pozwala normalnie wyświetlić sporej części stron.

Domyślnie

Moja ma teraz 17" laptopa, ja mam PC. Przenosi go co najwyżej ze stołu na ławę.
    Może na 15.6 by się zgodziła ale na pewno nie na mniejszy.
    Do noszenia to jest tablet lub telefon.

Wysłane z mojego GT-I9300
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Hmm... dziś oglądałem SONY Vaio i nawet zrobił na mnie wrażenie. Czy ktoś używa sprzętu tego producenta i może się podzielić opinią?
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie mam takowego VAJO , ale z dobre 2 godziny u mnie na kolanach był. Kolega zakupił dla siostry w prezencie ślubnym, no i od razu zdjęcia katowaliśmy na nim które jej wrzucił na tego lapka. Mi się w sumie podobał, ale kumpel narzekał, zę tandetnie wykonany, a sam ma sonicza takiego sprzed 3-4 lat. Konfigurował zakup na stornie sonego i coś tam ustrzelił cenowo dobrze i konfiguracyjnie. Proc i5 4200U czyli ten nisko napięciowy. Rzekł na koniec naszego spotkania, że jak bym kupował sony to trzeba z 5 tys wyskoczyć
    Dziś czekając na odbitki z labu pokulałem do duzego sklepu X-komp czy jak mu tam. Oblukałem dwa lapki O ten pierwszy mimo, że firma kiedyś podobno umoczyła na rynku wydaje mi sie najlepiej zrobionym laptokiem do 2500 zł, bo nie ugina się klawiatura, ma zwykła matryce, ale jakoś tak fajnie zdjecia na niej wygladały. Acer Aspire V 3-571 GG
    http://allegro.pl/laptop-acer-v3-571...114287930.html
    Drugi fajnie zrobiony lapek i też z przyzwoicie pokazującą matrycą, choć to trochę sprzeczne z tym co w sieci czytałem, może wymienili dostawce matryc to ten HP ENVY 15
    http://allegro.pl/aluminiowy-hp-envy...038549695.html
    na serio wart grzechu sięgnięcia do portfela. oglądałem go droższego w X-komp generalnie pod względem wykonania klawiatury, zawiasów, stabilności ekraniku, rozbieralności i modyfikalności, użytych materiałów i spasowania obudowy. Okiem niegdysiejszego technologa i drugim wnikliwym okiem fotografującego. Oczywiście jakość wykonania tych dwóch jest adekwatna do ceny, lub troszkę ponad
    http://laptopy.benchmark.pl/test-lap...-53238g75.html
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 14-04-2014 o 18:33

Strona 24 z 29 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów