Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie

Nikt nie powiedział, że Nikonem się nie da robić zdjęć, bo jest dziadowski. Niedoróby w większości przypadków nie uniemożliwiają robienia zdjęć. Ale są. Stwierdziłem po prostu fakt, że firma schodzi na psy co jest jasne. To, że inne firmy też schodzą na psy nic nie zmienia. Niech będzie, że to ogólna tendencja, firmy mają gdzieś jakość, upada etos "nasza firma robi najlepszy produkt" na rzecz myślenia "jak zarobić i się nie narobić".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orelob Zobacz posta
    "jak zarobić i się nie narobić".
    Ale do tego każdy dąży nie zależnie jakie usługi świadczy. Nie ma co się dziwić firmą produkującym że tez tak robią.
    Ja mam troszkę inne podejście do sprawy. Kupiłem sprzęt który zwrócił mi się po 1 roku.
    Teraz mam go jakby w gratisie i nie marudzę. każdy m-c użytkowania to czysta zarobiona kasa na tym "niesprawnym" sprzęcie.

Domyślnie

Już rozumiem twój tok rozumowania. Ale nie każdy myśli jak zarobić i się nie narobić, zapewniam cię. Może dlatego się nie dogadamy I powtarzam - nigdzie nie napisałem o tym, że Nikon robi niesprawny sprzęt, tylko puszcza sprzęt z niedoróbami, które potem "naprawia" puszczając "następców" olewając tych którzy kupili sprzęt z niedoróbą (vide D7000 - D7100, D600 - D610, SB900 - SB910). Nie dyskutuj z czymś czego nie powiedziałem proszę.

Domyślnie

"nasza firma robi najlepszy produkt"
    Jak każdy obniża jakość, to mogą nadal robić najlepszy produkt

"jak zarobić i się nie narobić".
    Chyba to nie dotyczy ludzików z kraju kwitnącej wiśni. Jak patrzę na ich zachowanie, gdzie nawet po tsunami nie było kradzieży, szabrowania, a ludzie przynosili znalezione pieniądze i sejfy na policję to jestem pod wielkim wrażeniem ich kultury.

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    [...]zarabianie na cenach jednostkowych, nie na ilości sprzedanych produktów[...]
    To chyba dobrze, że nie chcą iść w masówkę
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

OK nie ma sensu dyskutować. Ja po to inwestuje w nowości, w soft aby sobie ułatwić życie a nie utrudniać .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    irek6311, to nie jest poziomica moim zdaniem. Poruszaj energicznie aparatem, usłyszysz jak coś w nim "lata". Podnieś lampę i znowu energicznie nim poruszaj, nic nie będzie już "latało"
    Odnośnie lampy to u mnie nic tam nie lata (tak zamknięta & otwarta ) ,
    widocznie problem nie we wszystkich body jest .

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów