Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Grzechotka jest we wszystkich D800 ale to poziomica a nie usterka w body ...
    jak jest poziomica to i grzechotka w body i te Nikony co ją mają grzechocą
    normalnie tego nie słychać ale jak kto trzęsie aparatem lub ręce mu się trzęsą to słychać jakby coś latało w body .

Domyślnie

Irku, nie chodzi o poziomicę. O tym wspominałem już w pierwszym poście.

Dźwięki dobiegają z okolic lampy błyskowej w momencie, w którym ta jest złożona. Przy otwartej, dźwięki ustają. Wynika to z pewnego luzu metalowych elementów przykręconych do lampy -- widocznych na tym zdjęciu: http://imaging.nikon.com/lineup/dslr...s06/img_24.png. W niektórych modelach luz jest niewielki, stąd grzechotania można nie wyłapać (tak było w przypadku D7000 i innego egzemplarza D800, który na tę okoliczność dziś miałem okazję sprawdzić). W moim przypadku zaś, zawiasy te latają tak, że przy każdym ruchu aparatem (ruchu, nie potrząsaniu) jest to dość wyraźnie słyszalne.

Nie jest to usterka, myślę. Nie dotyczy tylko D800, prawdopodobnie nie wpływa w żaden sposób na trwałość sprzętu, a już na pewno uniemożliwia/utrudnia robienia zdjęć. Ot, taka dość denerwująca (mnie przynajmniej) przypadłość.

Pozdrawiam!

Domyślnie

irek6311, to nie jest poziomica moim zdaniem. Poruszaj energicznie aparatem, usłyszysz jak coś w nim "lata". Podnieś lampę i znowu energicznie nim poruszaj, nic nie będzie już "latało"

[dopisane] no, spóźniłem się

A co do "grzechotania", przyznam, że nigdy mi to nie przeszkadzało, zwykle i tak hałas z zewnątrz był na tyle duży, że zagłuszał...........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stary Dziad Zobacz posta

Nie dotyczy tylko D800, prawdopodobnie nie wpływa w żaden sposób na trwałość sprzętu, a już na pewno uniemożliwia/utrudnia robienia zdjęć.
    Odnosząc się do własnej wypowiedzi: oczywiście NIE uniemożliwia i NIE utrudnia. Zawsze jakiś błąd strzelę, esz, wybaczcie.

Domyślnie

Za krótko czytam forum, czy mam słuszne wrażenie, że Nikon schodzi na psy i puszcza coraz to gorsze niedoróby, zarówno body jak i obiektywy i lampy błyskowe?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orelob Zobacz posta
    Za krótko czytam forum, czy mam słuszne wrażenie, że Nikon schodzi na psy i puszcza coraz to gorsze niedoróby, zarówno body jak i obiektywy i lampy błyskowe?
    Stanowczo za krótko czytasz na forum !!!!

Ludzie OGARNIJCIE się !!!!!
    Ktos pisze że coś lata, tak lata...... latają zaczepy lampy błyskowej nie mające ŻADNEGO znaczenia, ale już ludzie widzą NIKON = Shit
    Mimo latających "grzechotających" zaczepów lampa działa. TAK DZIAŁA nie wymaga wysyłki do serwisu.
    Kto z was aparatem trzepie jak poje..s np. w kosciele aby to wywołać ?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 13-01-2014 o 01:39

Domyślnie

Tylko rok krócej niż Ty
    A Twoja odpowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, że są na tym świecie Wyznawcy Jaśnie Nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orelob Zobacz posta
    A Twoja odpowiedź utwierdza mnie w przekonaniu, że są na tym świecie Wyznawcy Jaśnie Nikona
    Nie jestem wyznawcą żadnej marki . Nie jestem przywiązany do Nikona emocjonalnie, służbowo itd.
    Po prostu rozbraja mnie jak łatwo powiesić psy na produkcie z byle jakiego powodu, a co najciekawsze nie mającego nic wspólnego z właściwościami technicznymi body i nie wpływającego na jakość zdjęć.

Tomek

Domyślnie

Zwięźle to ująłeś a spostrzeżenie jest jak najbardziej trafne. Zamiast zdobywać rynek jakością i produktami dostosowanymi dla każdego segmentu, próbują ciąć koszta (jakość wyrobów) przy jednoczesnym windowaniu cen do czego przyznali się nawet kiedyś w oficjalnej zajawce (zarabianie na cenach jednostkowych, nie na ilości sprzedanych produktów). Dość często ostatnio efekt jest - hmmm - średni.

Domyślnie

Szkoda tylko że to tyczy się nie tylko Nikona ale każdej Firmy która teraz coś produkuje.
    Kiedyś oglądałem program gdzie szef VW powiedział że części samochodu sa teraz konstruowane na wytrzymałość do 150tyś km. I oficjalnie powiedział że nie opłaca się robić bardziej wytrzymałych bo było by za drogo.
    Panowie dlaczego nie sprzedacie majdanu i nie kupicie Canona, Pentaxa czy Sony ?. Czyzby z nimi też cos było nie tak ?. Nikt nikogo przeciez nie zmusza do zakupu tego "dziadowskiego" NIKONA

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów