Drodzy Forumowicze,
Wczoraj otrzymałem zamówione w sklepie body D800. Generalnie wszystko jest w porządku -- poza jednym dość mocno działającym na nerwy elementem, w związku z którym mam do Was pytanie. Otóż po zamknięciu lampy błyskowej wyraźnie słychać grzechotanie -- nie jest do delikatne stukanie, ale dość głośny, BARDZO irytujący dźwięk, który pojawia się przy każdym, nawet najmniejszym, poruszeniu aparatu.
Uprzedzając: nie chodzi mi o czujnik położenia aparatu ani o zaczepy, na których mocuje się pasek. Wszystko wskazuje, że dźwięk dobiega ze zbyt luźno zamocowanych zawiasów/ramion przytrzymujących wbudowaną lampę błyskową (po otwarciu lampy -- stukanie ustaje). Najprawdopodobniej nie ma to żadnego wpływu na funkcjonowanie aparatu -- pozostaje kwestia zadowolenia właściciela.
Czy ktoś z Was ma pomysł, w jaki sposób można na własną rękę rozwiązać ''problem''? Na zagranicznych forach sprawa wydaje się dość powszechna. Tam też doszukałem się różnych akrobacji naprawczych: przyklejanie taśmy, wyginanie stukających ramion. Tych rozwiązań wolałbym uniknąć. Wysyłać do serwisu w związku z grzechotaniem też jakoś głupio.
Pozdrawiam!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami