Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Backfocus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skibi
    cos tam przekręciłem.
    pozdrawiam
    I aparat jeszcze działa?

Domyślnie

Odebrałem wczoraj sprzęt, niestety nie mogłem sprawdzić skuteczności działań serwisu. Aparat nie jest teraz widoczny przez system. Winda nie może znaleźć odpowiednich sterowników. czekam na 9:30 i dzwonię, ciekawe co mi powiedzą..
    Oby nie było to wg praw Murphy-ego "wszystkie poprawienia prowadzą do spieprzenia"
    Pozdrawiam, Henryk

| D70 | AF-S DX 18-70 | AF 70-300G | SB-600 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo
    Cytat Zamieszczone przez skibi
    cos tam przekręciłem.
    pozdrawiam
    I aparat jeszcze działa?
    Zrobiłem literówkę w linku

Co do aparatu, to działa rewelacyjnie.
    Na szczęście mieszkamy już w kraju gdzie imbusów nie musimy dorabiać z gwoździa.

pozdrawiam
    D70, D200 | ........... | inne pierdołki |

Domyślnie

ok. było przestawione wyjście USB, mogę już sprawdzić, więc sprawdzam i co się okazuje??..
    może konkursik??..

A - jest dobrze AF działa bez pudła
    B - AF nie działa tak jak powinien, ale jest lepiej niż było
    C - AF zachowuje się identycznie jak poprzednio
    D - jest gorzej niż było

Kto wybrał odpowiedź C jest zwycięzcą konkursu i może w nagrodę napić się piwa

I tak legły mity o sofcie.. Jadę pogadać z chłopakami w NP, bo żeby było śmieszniej, skasowali mnie na stówkę
    Pozdrawiam, Henryk

Domyślnie

W ferworze walki pochrzaniłem pliki. Kto już wypił piwo z okazji trafnej odpowiedzi, niech mu idzie na zdrowie.

Wygląda jakby lepiej, ale jednak przydałaby się jakaś lufka z lepszym światłem. Przy tym 4,5 z kitowego nie mam jednak pewności, czy ostrzy w punkt. Czy któryś z szacownych kolegów klubowiczów z wawy lub okolic, posiada jakieś dobre szkiełko i zechciałby poświęcić mi 5 minut na wykonanie z nim testu (ze szkłem.. testu ze szkłem, a nie z kolegą.. żeby nie było niejasności.. )??..
    Pozdrawiam, Henryk

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henryk
    Czy któryś z szacownych kolegów klubowiczów z wawy lub okolic, posiada jakieś dobre szkiełko i zechciałby poświęcić mi 5 minut na wykonanie z nim testu (ze szkłem.. testu ze szkłem, a nie z kolegą.. żeby nie było niejasności.. )??..
    Jezeli chcesz sie przejechac do Grojca (45 km) to zapraszam, ja swoj odebralem dzisiaj rano i tez musze posprawdzac.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radom (obecnie)

Domyślnie

Ten post wyzej to moj (nia zalogowalem sie)
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Domyślnie

Tak przypuszczałem, że to Twój
    Dzięki, jeśli nie będzie innego chętnego z wawy, to mogłbym Cię nawiedzić w przyszłym tygodniu. Dziś wieczorem wyjeżdżam, a będę z powrotem w poniedziałek (dlatego niestety nie mogę być na zjeździe), dam Ci wtedy cynk na PW to się umówimy
    Pozdrawiam, Henryk

Domyślnie

Byłem jeszcze raz w serwisie, bardzo było miło, wszyscy (łącznie ze mną ) byli dla siebie bardzo mili.
    Teraz rzeczywiście jest lepiej, choć przy max ogniskowej i min odległości, jest jeszcze minimalny BF. Ale co najistotniejsze, dopatrzeć się tego można przy dużych powiększeniach NEFa. Normalnie na swoich pseudo-makro (niestety lufka tylko kitowa ) już tego nie widzę. Serwisant powiedział, że wyciągnął już co mógł i zmieścił się w tolerancji 5-cio krotnie mniejszej niż deklarowana przez producenta.
    jestem w stanie w to wierzyć.. pracowałem 20 lat w serwisie, niestety nie foto tylko RTV, ale przy kamerach więc wiem o co biega w tym temacie
    Pozdrawiam, Henryk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radom (obecnie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henryk
    Byłem jeszcze raz w serwisie, bardzo było miło, wszyscy (łącznie ze mną ) byli dla siebie bardzo mili.
    Teraz rzeczywiście jest lepiej, choć przy max ogniskowej i min odległości, jest jeszcze minimalny BF.
    Witam,
    co do tego ze obsluga jest mila to sie zgadzam, ale czy nie moga zrobic wszystkiego jak nalezy za pierwszym razem? Za drugim razem tez jest nie bardzo. Ja zastanawialem sie czy nie isc trzeci raz ale chyba za nerwowy na to jestem.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów