Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    zielona góra

Domyślnie 2 Nights in Paris

Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 08-01-2014 o 21:01 Powód: rozmiar zdjęć

Domyślnie

Bardzo fajna historia - w kilkunastu zdjęciach tyle treści, dla mnie super!
    Fotka #3 chyba z innego zbioru, co? ;]

Domyślnie

Za dużo zdjęć i za duże. Przeczytaj regulamin i popraw.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Faktycznie zdjec jest troche za duzo, ale to z innych powodow niz sie koledze TOP67 wydaje.

Po pierwsze przydaloby sie jakies ciekawe zdjecie otwarcia. Drugie nadawaloby sie do tego duzo bardziej niz pierwsze, ktore bym w ogole z tego setu usunal. Niemniej, dwojka jest do tego celu troche zbyt oczywista.

Na poczatku historyjki pomieszany jest troche logiczny porzadek. Dziewczyna stoi na ulicy, ktos cos niucha i magicznie ladujemy w Paryzu. Brakuje troche 'wejscia' do miasta - moze przedstawienia go jako celu.

Ze zdjec namiotowych ciekawiej by bylo je polaczyc (moze dziewczyna widziana przez wejscie do namiotu?). Skoro juz sa dwa, to warto by z jednego zrezygnowac. Nie jestem pewny z ktorego, ale moim faworytem tutaj bylby sam namiot.

To co sie dzieje pozniej to fajna narracja, ale 12 bym wystrzelil w kosmos przez zbyt oczywista obecnosc fotografa, czego szczesliwie udalo sie uniknac na pozostalych ujeciach.

Bez 16, 17, 18 i 19 set tez by zyskal. 16 bo nic nie wnosi, a przynajmniej dwa z pozostalych, bo robi sie za duzo spania (chyba, ze na tym wyjazd polegal )

No i brakuje jakiegos ciekawego zakonczenia. Mamy moment wyjazdu, a nie mamy powrotu.

Ogolnie sporo ciekawego materialu, a i masz pewnie troche wiecej. Moze trzeba troche posiedziec nad edytorskim kawalkiem i zdecydowac sie ktore sa najlepsze do opowiedzenia historii przymykajac oko na ich indywidualne walory. Glupio przerzucac ten obowiazek na ogladajacych. Dobrym cwiczeniem moze byc zalozenie a priori limitu kadrow - np 10. Wtedy zaczynaja sie prawdziwe dylematy, gdy trzeba sie czegos koniecznie pozbyc... Gwarant jest taki, ze na pewno lepiej bedziesz w stanie uzasadnic calosc.

Milej zabawy!
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 09-01-2014 o 14:01

Domyślnie

z 8 by wystarczyło, krótko i na temat-tak mnie uczono podczas zawierania historii w wierszach. Tutaj też jest liryka i krócej by bardziej ciekawiło

Uprawnienia umieszczania postów