Szukaj
D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW
Jeśli masz agencję reklamy i pracujesz nad plikami do druku to sam sobie odpowiedziałeś który monitor jest dla Ciebie. Tu nie ma prawa być dylematu, jeśli chcesz wygodnie pracować.
;]
przy pracy PRO to zdecydowanie seria CG lub CX. ja swój monitor kupiłem w mastiff monitory wraz usługą selekcji i kalibracji. polecam!
D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple
Różnic między CS230 a CX240 jest bardzo dużo. Najważniejsze:
- Inny panel. CX240 nie srebrzy, czerń jest z zupełnie innego kosmosu. Nie wycieka czerń, nie połyskuje, nie srebrzy. Różnica czerni, typowy IPS z tyłu, CX240 z przodu:
- Szeroki gamut.
- Prawie trzyktornie mniejsze błędy reprodukcji.
- CS230 ma 6 bitową matrycę + FRC, CX240 ma 8 bitową + FRC do 10 bitów. Przyjmuje natywny kolor 10 bitów.
- CX240 ma 3D LUT i dowolne kształtowanie krzywych koloru oraz mapowanie gamutu.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-01-2014 o 00:44
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Niech się udławią. iPada można zasymulować wpisując z palca koordynaty chromatyczne kolorantów iPada, trzeba je tylko wcześniej pomierzyć. Nie wiem jak wygląda kwestia TRC, ale to akurat można dopasować wizualnie, CN ma swoje zalety.
Możliwości mapowania gamutu są niestety w CX wykastrowane do profili macierzeowych, tj. można symulować świecidła charakteryzowane wierzchołkami 3-ech kolorantów, druku charakteryzowanego profilami LUT o bardziej skomplikowanej geometrii nie da rady - Eizo przysępiło tą funkcję dla CGków.
Skontaktuj się z nami