Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Zima 2014...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Bardzo ciekawy i niebanalny kadr. Ciepla kolorystyka pasuje, mz wyglada to naturalnie.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Jakoś takie nie ostre i wygląda jak z cyfrówki...
    D7100 T11-16 S18-35 T60 T90 S50-150 OS dużo planów Parę zdjęć na fejsie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DR_DRE Zobacz posta
    Jakoś takie nie ostre i wygląda jak z cyfrówki...
    Że jak ?! A niby gdzie to jest nieostre ? A swoją drogą to na pewno jest z cyfrówki, a dokładniej z Cyfrowego Aparatu Fotograficznego Nikon D300. Ręce opadają po takich komentarzach.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Kolorki bardzo przyjemne natomiast sama "łajba" jakoś mi tu nie pasi... masz coś bez niej ?
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Kolorki bardzo przyjemne natomiast sama "łajba" jakoś mi tu nie pasi... masz coś bez niej ?

Mam inną, te tez nie pierwszej urody, ale zawsze to "ona" ...

NIKON

Domyślnie

szymon708 ale nie denerwuj się... na wstępie dodam, że mam strasznie kiepski obecnie monitor CRT ale np to zdjęcie powyżej jest takie jak powinno być, a Twoje sprawia wrażenie w małej rozdzielczości, nie pisze tego bezpodstawnie tym bardziej, że zdjęcie nad wygląda dobrze i tak jak powinno. Dosłownie to Twoje wygląda jak w za małej rozdzielczości... dlatego stwarza przynajmniej dla mnie wrażenie nieostrego. I nie łap za słówka po prostu porównałem moje SUBIETYWNE odczucia do przysłowiowej "cyfrówki" = kompaktu, żeby jakoś to zobrazować... ręce opadają ale po Twojej reakcji... a nie po moim komentarzu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DR_DRE Zobacz posta
    szymon708 ale nie denerwuj się... na wstępie dodam, że mam strasznie kiepski obecnie monitor CRT ale np to zdjęcie powyżej jest takie jak powinno być, a Twoje sprawia wrażenie w małej rozdzielczości, nie pisze tego bezpodstawnie tym bardziej, że zdjęcie nad wygląda dobrze i tak jak powinno. Dosłownie to Twoje wygląda jak w za małej rozdzielczości... dlatego stwarza przynajmniej dla mnie wrażenie nieostrego. I nie łap za słówka po prostu porównałem moje SUBIETYWNE odczucia do przysłowiowej "cyfrówki" = kompaktu, żeby jakoś to zobrazować... ręce opadają ale po Twojej reakcji... a nie po moim komentarzu.
    Jak masz kiepski monitor to nie komentuj. Później się musisz w takich sposób bronić. Zapewniam Cie, że tam nie ma NIC nie ostrego. Zmień monitor, albo go przetrzyj. A swoją drogą to człowieku ogarnij się bo kompakt wcale nie równa się złe zdjęcie. Ale widzę, że uważasz, że tylko sprzęt się liczy. No cóż ... dużo się jeszcze musisz nauczyć.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Podoba się w takiej delikatnej obróbce.Pozdrawiam

Domyślnie

szymon708 właśnie patrze na DOBRYM monitorze w pracy, proponowałbym się ogarnąć ale Twojej osobie, bo to co piszesz brzmi jak gorzkie żale jakiegoś dzieciaka, którego ktoś miał czelność skrytykować. Będę komentować bo mam do tego prawo, a Ty nie będziesz o tym decydować co mogę a czego nie. Nie bronie się w żaden sposób, dalej podtrzymuje to co napisałem, nawet pytałem kogoś obiektywnego o zdanie, potwierdził moje słowa. Przestań dyskredytować to co piszę i łapać mnie za słówka i się wymądrzać i zachowywać jak urażona panienka, zamiast choć dopuścić do siebie troszeczkę tego co pisze wolisz szczekać jaki to ja głupi nie jestem i się nie znam... Twoje zapewnienia mocno odbiegają od tego co widzę, Ciebie mogę za to zapewnić, że jest przetarty, ale wracając mógłbyś chociaż sprawdzić czy przypadkiem przy wywoływaniu RAWa nie ustawiłeś źle czegoś, że się jakość poszła utopić w tej rzece albo cokolwiek sprawdzić ale nie wolisz się kłócić i udowadniać jakie to Twoje zdjęcie nie jest ********e... skoro według Ciebie wszystko technicznie jest tak jak powinno to szczerze przyznam, że to zdjęcie jest słabe chociażby patrząc to z łódką powyżej, które wygląda dużo lepiej.

A i skoro ja się mam "jeszcze wiele nauczyć" to i Tobie proponuję to samo, bo aż się wierzyć nie chce, że mając takie fajne szkła takie "coś" powstało.

Dziękuje dobranoc.
    Ostatnio edytowane przez DR_DRE ; 09-01-2014 o 12:02

Domyślnie

Potwierdzam. Fota nr 1 nieostra, dużo koloru żółtego / pomarańczowego psującego odbiór.
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów