Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Domyślnie

Nie wiem co Was tak uwiera, oczywiście, że reklamuję. Taki jest mój zamysł istnienia w internecie - dzielę wszystkim, co przyniosło mi jakąkolwiek korzyść, ułatwiło, pomogło. Niech pomaga też innym

Ja już pisałem wcześniej, to odebrane było jako sarkazm i ironię - fotografujcie sobie czym chcecie. To Wasza kasa, Wasz pot i co najważniejsze Wasze efekty
    Pozdrawiam!

Rafał

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Człowieku nie przejmuj się i rób swoje. Jakie by nie były Twoje filmy zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie będzie pasowało. Ja dzięki Twoim filmom tez coś odkryłem zamówiłem i nie długo jak czas pozwoli przetestuje sobie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w działaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DR5000 Zobacz posta
    Nie wiem co Was tak uwiera, oczywiście, że reklamuję. Taki jest mój zamysł istnienia w internecie - dzielę wszystkim, co przyniosło mi jakąkolwiek korzyść, ułatwiło, pomogło. Niech pomaga też innym

Ja już pisałem wcześniej, to odebrane było jako sarkazm i ironię - fotografujcie sobie czym chcecie. To Wasza kasa, Wasz pot i co najważniejsze Wasze efekty
    a mi tam nie chodziło o reklamę , tylko o brak zrozumienia że innym może się co innego przydać lepiej, a także braku wiedzy na temat konkurencyjnego sprzętu

Albo o taki bzdurny tekst na koniec (jak już stwierdziłeś że mnie nie przekonasz) że jak ktoś ma tylko jedną dłoń sprawną to nie poradzi sobie ani z rayflashem ani Twoim Round flashem

No ale podejrzewam że jesteś nowy w próbach marketingu więc jeszcze się oszlifujesz w tym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    .. zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie będzie pasowało.
    Opinie o sprzęcie są fajne. Ale dobrze, jak dostrzega się wady i zalety. Tymczasem nie dość, że wg testującego ten sprzet to ideał i to za grosze, to jeszcze lepszy od profesjonalnych ringów. Apeluję, by nie przesadzać. Takie słodzenie na temat RoudFlasha skłania do zastanowienia nad obiektywizmem takiej jego oceny.

Kwestia przydatnoście dla Wolanda to inna rzecz, bo Sebastian ma fizyczne ograniczenia jakich my nie mamy. Nie o tym piszę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Taka mentalność jest stara jak stary jest nasz kraj. Pokaż coś komuś to najpierw powie, że jego jest lepsze, a potem dopiero sprawdzi.

Panowie, ja na przykład nie znam się absolutnie ani na tym ring flashu, ani na tym RF-800, ale trochę niesprawiedliwym wydaje się to krytykować zanim nawet się to obejrzy. Jaki w ogóle jest cel takiej rozmowy? Bo mam wrażenie że tu wcale nie chodzi o to, co jest dobre a co nie, a tylko żeby znaleźć argumenty na to, że ktoś tu coś reklamuje i jakim prawem.
    Gdybym miał któreś z nich kupić to najpierw bym je przetestował i wybrałbym takie jakie mi podejdzie najlepiej.

A tym nowym cudem wygląda na to, że DR5000 tylko się bawiło, może zamiast się kłócić pożyczcie od nich i przetestujcie?

Domyślnie

Mylisz się. Nie krytykuję RoundFlasha, proszę czytać ze zrozumieniem.
    Piszemy tu widzę o rzeczach wam nieznanych i widzę nie wiecie co kto mówi. Jakbym napisał, że obiektyw 600 mm ma dłuższą ogniskową od 200 mm (mam pożyczyć obiektyw by to sprawdzić?) to byscie się zgodzili. A tak jesteście (co niektórzy) w lesie.

Mówienie, że X jest gorsze od Y nie oznacza, że X jest zły. Tym bardziej, że wymieniam zalety Rounda - cena i waga. Piszę, że z SB800 nie da takiej mocy jak profi ring mający kilkaset (do 3000) WS. To jest powiedzenie osobom niedoświadczonym (jak np Tobie) o istotnym parametrze, o którym reklamujący nie napisał. To istotny parametr, więc jeśli ktos o tym nie wspomina, pomija, to coś jest nie tak. W dodatku jak kwestionuje to, że normalnym Ringiem robi się z ręki. Ktoś tu jest nierzetelny i nie jestem to ja.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-01-2014 o 01:42
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Popieram Jacka, mam ringa 1200w i jak robilem zdjecie w plenerze z pewnej odleglosci to byl rozkrecony prawie na maxa tak 5/6 mocy
    przy przyslonie 8 albo 11 (nie pamietam)
    sb800 to bym potrezbowal kilkanascie
    ale do innych zastosowan ten wynalazek jest pewnie bardzo ok (z bliska, mniejszych przyslonach itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DR5000 Zobacz posta

Jak rozumiem masz to urządzenie i je reklamujesz. Poproszę Cię więc o proste zdjęcie - sylwetka w planie amerykańskim, ogniskowa koło 70 mm. Proponowana nasadka jako JEDYNE (bez zastanego) źródło oświetlenia , sb-pełna moc. Wrzuć zdjęcie z parametrami ekspozycji i wszystko będzie wiadomo - czyli do czego można to zastosować. Pokażesz w ten sposób ile jest warte to ustrojstwo i zamkniesz usta przeciwnikom (albo sobie).

Pozdro
    Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wujot ; 28-01-2014 o 13:32

Domyślnie

Rafał strasznie Cię lubie i sledzę wszystko co wrzucacie do netu. Reakcja awersyjną tutaj rozumiem i o ile ludzie Wam teraz ufają i słuchają co robicie i czym to jeśli za tym wszystkim będzie szło reklamowanie sprzętu że niby sam coś odkryłeś i chcesz się podzielić (sam nie wiem jaka w tym wypadku jest prawda) to ludzie przestaną Wam ufać i naśladować. Wiem, że to kasa i w ogóle ale myślę, że na tym co już macie w fajniejszej atmosferze zrobi się kasę na szkoleniach (tak myślę) niż informacjach które tak naprawdę są lokowaniem produktu (jeśli są). A tak poza tym to i tak szacun Ps. A tak poza wszystkim to czy ktoś poza Rafałem to nabył, używa i może polecić?
    5D MKII, 100mm f2.8, 50mm f1.8, 24-70mm f2.8, 70-200mm F4, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    Ps. A tak poza wszystkim to czy ktoś poza Rafałem to nabył, używa i może polecić?
    Ja się zapatrywałem na takie ustrojstwo jak pojawiło się na hamerykańskich stronkach, jednak byłem już w połowie drogi budowania ringa samemu nie ukrywam, że może nawet taniej wyszłoby mi zainwestowanie 450zł w roundflasha przy jednej lampie, niż moje DIY wymagające 2ch lampek roundflash na pewno jest lżejszy i mobilniejszy, chociaż z 2 lamp mam pewnie więcej mocy, ale całość swoje waży i się nie składa do małego pokrowca no i przez sztywną konstrukcję i sporą tuleję, swojego rozwiązania mogę używać od 50mm na d300 ale zabawy co nie miara

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów