Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Moim zdaniem także pytanie zasadne i na razie bez odpowiedzi. Takie pytanie tez zadawali prowadzący ten program foto emitowany online (oj nie pamiętam jak się on nazywa, ani gdzie, chyba na bankierze? Zainteresowani pewnie wiedzą i przypomną tytuł ). W każdym razie tez dziwili się i nie znali odpowiedzi komentując zdaje się D600 lub D800. Czemu Nikon akurat ten przycisk w swoich korpusach robi "miękki" Mnie to też długo intrygowało, ale jest jak jest i juz.
    Jedyna, choć raczej MAŁO sensowna odpowiedź jaka jedynie mi przychodzi do głowy, to że ten przycisk, kiedy użyty po dokładnym wycelowaniu wizjerem, nie niweczył by snajperskiej celności fotografa A taaaaki olbrzymi skok tego "twardego" to zupełna masakra był by .
    Osobiście irytuje mnie brak jego przeskoku i zdarzało mi się niezauważenie jego zwolnienie przy ruchu palca, kiedy nie czułem go dokładnie.
    No i w nowych aparatach jest zwykle bezgłośny w stos. do reszty switchy.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Swoją drogą, tak działające przyciski (bez wyczuwalnej pozycji on/off) w tej klasie sprzętu to skandal. Moim zdaniem ;]
    O jakiej klasie sprzętu piszesz? prawie najniższa półka amatorska.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Presley, w D40 przycisk od zmiany przysłony też tak działa bezskokowo - nie najwygodniej się z tym pracuje choć oczywiście da się żyć. Tylko nie piszcie błagam, że trzeba było kupić body z dwoma kółkami

Zgera, kolega wyżej pisze o D600 lub D800 - to już, moim zdaniem nie jest najniższa półka.

Domyślnie

Mówiłem żeby się pierdołami nie zajmować. Guzik ten działa nieskokowo, gdyż jest włączona blokada przy jego wciśnięciu i trzymaniu. Żeby zwolnić blokadę wystarczy puścić.Przy skokowym działaniu trzeba by było ponownie przycisnąć - a co by się działo gdyby fotograf zapomniał to zrobić. Byłoby mnóstwo pytać typu Co zrobić.....itp. W tym przypadku uważam, że tak lepiej.
    „Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......

Domyślnie

Panowie, nie tragizujcie. Ciekaw tylko byłem czy to tak ma działać - i nic więcej. Przez 2 lata fotografowania d3100 nawet tego nie użyłem i nawet nie wiem jak to tam działało. Korzysć z tego pytania jest taka że jak ktoś bedzie znowu szukac odpowiedzi - to trafi na forum, heheh

Pierdołami sie przejmować nie mam zamiaru - wolę jechać w militarno-eksploracyjny teren.

peace&love.
    Ostatnio edytowane przez jacekviola ; 03-01-2014 o 18:20

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów