Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ile kosztuju wymiana migwki i gdzie to najlepiej zrobić najlepiej (zakładam że w serwisie Nikona). Ostatnio zepsuł mi się mój F-801s

Domyślnie

Niedokładnie tak. Licznik wskazuje 38 klatek. Robiąc to 38. zdjęcie migawka blokuje się, bo aparat chce naciągnąć film na nową klatkę.
    To znaczy, że aparat zaczyna przesuw filmu na otwartej jeszcze (i to do połowy) migawce?? Coś mi tu nie gra (ale je jeszcze nie rozmumiem Nikonów :| )
    SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wicy
    To znaczy, że aparat zaczyna przesuw filmu na otwartej jeszcze (i to do połowy) migawce?? Coś mi tu nie gra (ale je jeszcze nie rozmumiem Nikonów )
    Nie wiem. Tak jakoś mi to wytłumaczył. Nie będę się spierał, bo nie znam się na tym.

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez majonez
    Ile kosztuju wymiana migwki i gdzie to najlepiej zrobić najlepiej (zakładam że w serwisie Nikona). Ostatnio zepsuł mi się mój F-801s
    Do mojego nowa migawka kosztuje 650 zł. U siebie mam kombinowaną, złożoną z dwóch, w których w jednej padła elektronika, a w drugiej (mojej) sponiewierało lamele. Zaapłaciłem za to 350 zł. Poszukaj w swoim mieście jakiegoś dobrego speca od takiej roboty. Sporo naczytałem się na forum i na pl.rec.foto o serwisie Nikona. Do nich trzeba mieć anielską cierpliwość i duuuużo czasu, pewnie nawet kilka miesięcy.
    D610+F100+MB-15+F90x+D70s+AF 50/1.8D+AF 28-105/3.5-4.5D IF+AF 80-200/2.8D ED+SB-28+055PROB+ 141RC=jakieś moje zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twlodar
    Bieniek powiedział, że w F90X migawka zacina się w połowie pracy, gdy naświetlasz film na więcej klatek? Oj, coś trzeba zacząć rewidować o nim opinię..
    czy ja wiem....

miałem dosc podobna sytuacje z F5. Migawka sie otworzyła .... i tak juz została
    okazalo ise baterie padły w trakcie - po wymianie sprzet ozył...
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

w mojej f801s rowniez podnosi sie lustro, tzn pozostaje w gorze. Zauwazylem ze dzieje sie to wlasnie po 37 klatkach. Przyczyną jest słaby poziom baterii

Pozdrawiam
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Domyślnie

klasyk, mialem to samo w srodku zimy. baterie kulaly, lustro w gorze - panika. spacer do samochodu, baterie troche ogrzalem i dziala do dzis ;]
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Właśnie, gdy mi się ta migawka zablokowała, to wskaźnik bateryjki pokazał połowę. Przypuszczam, że przez AF Nikkora 80-200 szybciej się rozładował.

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 ]
    Napisałem maila do Nikon Polska o tym, co się zdarzyło. Stwierdzili, że to usterka mechanizmu naciągu... lustra. No i komu wierzyć? Od razu pewnie by chcieli przechwycić "do naprawy" i już za jedyne 6 miesięcy miałbym wycenę usterki, a za dalsze 12 pewnie by mi usunęli
    D610+F100+MB-15+F90x+D70s+AF 50/1.8D+AF 28-105/3.5-4.5D IF+AF 80-200/2.8D ED+SB-28+055PROB+ 141RC=jakieś moje zdjęcia

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów