Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Chłopcy i zima

Domyślnie Chłopcy i zima

Nowy rok a zimy brak. Choć na początku grudnia 2013 śnieg w Lublinie się pojawił.
    Fotki spacerowe moich maluchów.
    Opinie mile widziane (każde )
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Dla mnie jedynka to kosz...chłopak ma zamknięte oczy
    Dwójka również gdyż nic na niej nie ma i prawdopodobnie tez zamknięte oczy
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

bestjoyce90
    Gość

Domyślnie

Nie ciekawe te zdjęcia, nie widać twarzy oczy zmrużone.

Domyślnie

Hmm... zdjęcia z przymkniętymi/zamkniętymi oczyma MZ powinny lądować w koszu (tak robię ze swoimi).
    Nikon

Domyślnie

No tak, zamknięte i przymrużone oczy dyskwalifikują portret, ale.... na drugim widać że śniegiem chłopak rzucił, więc mu do oczu poleciało, a na pierwszym delektuje się zimnym lodem i też przymrużył z zimna. Atmosfera zabawy pewnie była i jest to dla Ciebie inaczej odbierana sesja niż dla nas. Gdybyś dorzucił więcej z bitwy na śnieżki odbiór był by zdecydowanie inny.

Ale należy wspomnieć o innych plusach, mianowicie ostrość jest taka jaką lubię czyli ani za dużo ani za mało, zdjęcia są czyste, a obróbka przyjemna dla oka. Pomimo słońca i śniegu brak przepaleń.
    Jeżeli masz więcej ze spaceru w ten sposób obrobione to jest to świetna pamiątka.
    Gdyby nie te oczy to dla mnie piątka z plusem

Rysia
    Gość

Domyślnie

Interesujące zdjęcia.

Domyślnie

Dzięki za komentarze w szczególności koledze w B.Białej, któremu "chciało się" coś więcej napisać niż jego przedmówcom wcześniej. Przymrużone oczy w tym wypadku (ostre słońce i świeży bialutki śnieg) nie są dla mnie głównym powodem, dla którego użyłbym kosza.
    "Gdy jestem głodny, otwieram lodówkę, nie odmawiam, gdy proszą na wódkę"

Domyślnie

Koledzy chyba oceniają zdjęcia jakby brały udział w światowym konkursie fotograficznym czy jakimś plebiscycie na najlepsze zdjęcia roku. Mi się bardzo podobają, jedynka jest rewelacyjna! Świetne światło.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IcyMan Zobacz posta
    Dzięki za komentarze w szczególności koledze w B.Białej, któremu "chciało się" coś więcej napisać niż jego przedmówcom wcześniej. Przymrużone oczy w tym wypadku (ostre słońce i świeży bialutki śnieg) nie są dla mnie głównym powodem, dla którego użyłbym kosza.
    Sorki ale to, że dla jednego przymknięte/zamknięte oczy na zdjęciu są "magiczne" i "tworzące klimat" nie oznacza, że powinny być również takie same dla drugiego. Należę do ludzi z opcji nr 2 i w związku z powyższym nie widzę sensu rozpisywania się nad pozostałymi elementami zdjęcia. Dla mnie takie oczy kwalifikują zdjęcie do kategorii "kosz". Ale to tylko moje zdanie, którego nie musisz podzielać.
    Nikon

Domyślnie

Każdy ma swoje racje. Mnie się te zdjęcia podobają. Jeżeli nie ma rażących niedoróbek czy błędów ekspozycji, obróbki itp. nie krytykuję zdjęcia bo gdzieś tam pojedynczy włosek, przymknięte oko i coś tam ucięte. Inna sprawa portret studyjny gdzie focący ma czas i środki ( mniejsze lub większe) by przygotować model.Ale każdy ma swoje zdanie. Pozdrawiam
    „Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......

Uprawnienia umieszczania postów