artdeccco, polecam Ci imageshack, poniewaz z niego zdjecia nie znikaja. z tinypica i innych po jakims czasie ktos odwiedzi watek i zdjec nie bedzie.
Szukaj
artdeccco, polecam Ci imageshack, poniewaz z niego zdjecia nie znikaja. z tinypica i innych po jakims czasie ktos odwiedzi watek i zdjec nie bedzie.
Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
Zabawa w RAW'ki - też weź udział!
Ja obrabiam w programie " photoscape"
Nikon D5100 Nikorr 18-105
hmmm... nie kojarze. nie lepszy gimp? ja obrabiam w lightroom, photoshop i czasami bawie się w capture one 6 chociaż ten ostatni mi mocno muli. może ktoś inny zna jakiś lepszy darmowy program do obróbki.
Jeszcze wrzuce takie po obrobce
Kiepskie do bólu. Pracuj dalej.
Panerai vel Eliot Capone
od strony technicznej jest juz ok. kadrowo ciezko mi sie wypowiedziec bo nie przepadam za tego typu zdjeciami (budynki itp) ale osobiscie dla mnie jest ciut za duzo dolu gdyz nic ciekawego nie wnosi. Moze lepiej byloby podejsc blizej smoka. Co do obrobki to staraj sie unikach takich przepalow jak masz na podswietleniu smoka.
Panerai, Twoja wypowiedz jest kiepska do bólu... Żeby się chłopak czegoś nauczył to napisz mu co Ci się nie podoba co byś zrobił inaczej.
Ogolnie obrobka i jeszcze raz obrobka. Po zrobieniu zdjecia jak nacisniesz guzik do gory to pojawia Ci sie w galerii takie cos jak ppodswietlenia czy przepalenia - wszystkie punkty czarne i biale gdzie nie ma zadnych informacji wiecej beda migaly. To jest przepal. Wtedy zmniejszasz/zwiekszasz ekspozycje i sprawdzasz na nasteonym zdjeciu. Przydaje sie tez umiejetność czytania histogramu. Wtedy te informacje wyczytasz z niego. Pozniej w obrobce rozjasniasz cienie, przygaszasz swiatla i bawisz sie zeby uzyskac zadawalajacy efekt. I tak jak mowilem wczesniej. Do obrobki robimy zdjecia w RAWach!
czyli ustawiam w aparacie zapis zdjec na RAW.
Skontaktuj się z nami