Szukaj
Jestem psiarzem ale sorki
1. Ten pies nie zasługuje na tak słabe zdjęcia
2, 1 - nie ciekawe tło zbyt agresywne i rozpraszające.
3. 2 - co autor miał na myśli tak kadrując - ukrywałeś obszary zdjęcia poza GO
4. 3 - chyba najlepsza gdybyś za wszelką cenę nie usiłował pokazać szczegół w cieniach - poco jeżeli jest to zdjęcie pod światło
pozdrawiam
z
Psiarzem nie jestem, ale popieram razza. Karolina większą uwagę skupiła na tym co fotografuje niż jak to robi. A model fajny
„Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......
Dziękuję Wam za uwagi - są dla mnie cenne aby poprawić zdjęcia w przyszłości![]()
Odnośnie pierwszego zdjęcia - czy masz na myśli że tło powinno być jednolite tzn. np. jedynie trawa?
Drugie zdjęcie jest tak wykadrowane ponieważ chciałam skupić się na oczach i spojrzeniu
Wstawię jeszcze jedno zdjęcie, bo ciekawa jestem co myślicie o takich portretach. Uwagi wykorzystam do poprawy
Nikon D7100; T24-70; S70-200; N35; N18-105; SB-700
Przy 1 - jeszcze bardziej bym rozmył tło - ale to nie zmieni braku ostrości twojego pupilka.
Przy 2 - nieco szerszy kadr wcale nie odwróci uwagi od spojrzenia a wręcz doda mu uroku.
Przy ostatnim - właśnie to coś co leży przed pieskami odwraca uwagę.
„Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......
Noo już lepiej
- rudy kolor jest trudny do naświetlania więc poszukaj takiego rodzaju światła które wyrysuję strukturę sierści podkreśli miękkość i opalizację
- światło powinno być w miarę równomierne i miękkie / nie ostre / bo nie dasz sobie rady z kolorem w cieniach / zbyt mocne cienie pod pyszczkami
- psiaki tak urocze że zabawka zbędna
- popracuj także nad ostrością
powodzenia i czekamy na następne![]()
Fajna sunia, ale na 3 głowa wyszła nie korzystnie, jak nie jamnicza...
Dwójka za bardzo poucinana, zwłaszcza nie pasuje mi obcięty nos.
Podoba mi się ostatnie zdjęcie, wyglądają jak odbite w lustrze, do tego pluszak przed nimi.. taka sweet focia
Czekam na c.d. jamnisiów !!
D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll
Bez względu na jakość wybieram wszystkie z jamnikiem.
To taki sentyment do mojego, byłego już niestety Barrego
Pozdrawiam.
D5 + .
Ostatnio edytowane przez Vita-Red ; 19-01-2014 o 23:17
Nikon D7100; T24-70; S70-200; N35; N18-105; SB-700
Fajnie, że jest dalszy ciąg Twojej twórczości, będę tu zaglądał...
Miło ogląda się te piękne psiaczki.
Karolina, numeruj zdjęcia, wtedy łatwiej odnosić się do konkretnej fotki.
Trzy ostatnie urocze, a zwłaszcza przedostatnie, to najbardziej podoba się mi.
Z mikołajem też super, widać że sunia szczęśliwa![]()
D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll
Skontaktuj się z nami