Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie RAWy z D800 a MACBOOK AIR

Hey

mam pytanie dla posiadaczy w/w sprzetu

Chodzi mi po głowie zakup używanego Maćka AIR'a
    Chciałbym abym mógł podczas długiego wyjazdu przeglądać i sortować zdjęcia z D800 pod Bridge'm lub Lightroom'em z D800

Wstępna obróbka mile widziana - choć zdaję sobie sprawę, że to malutki ekran (mowa u mnie o 11") oraz mała rozdzielczość
    Wiadomo będzie dysk zewn

W szczególności chodzi mi o procek i5 z 4GB RAMu
    Ewentualnie C2D

Kto coś wie proszę o informację
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Tyle lat na forum i o komputer/soft pytasz w dziale o aparatach? Choć tak naprawdę nie wiem o co pytasz. Wiedzieć coś na jaki temat?
    Przenoszę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dasz radę sortować zdjęcia i nawet je obrabiać - w moim przypadku był to Photo Mechanic + CNX2. Przyszło mi na wyjeździe robić to na Mac Air 13" (4GB)+ D800. Problemem raczej było ściąganie zdjeć z dużych CF. Używając USB 2.0 trwa to bardzo długo, ale w moim przypadku były to pokazy lotnicze i ilośc zdjeć bardzo duża. Jeśli masz ich do jednorazowego przekopiowania powiedzmy kilkaset, to da się wytrzymać

Powodzenia.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Dasz radę sortować zdjęcia i nawet je obrabiać - w moim przypadku był to Photo Mechanic + CNX2. Przyszło mi na wyjeździe robić to na Mac Air 13" (4GB)+ D800. Problemem raczej było ściąganie zdjeć z dużych CF. Używając USB 2.0 trwa to bardzo długo, ale w moim przypadku były to pokazy lotnicze i ilośc zdjeć bardzo duża. Jeśli masz ich do jednorazowego przekopiowania powiedzmy kilkaset, to da się wytrzymać

Powodzenia.
    o to mi chodziło

@Jacek - chodziło mi o opinię osób które miały styczność z w/w sprzętem w trakcie wyjazdu.
    Ciężko mi było zakwalifikować czy to mać w dziale sprzęt komputerowy czy body czy oprogramowanie - ale tutaj widać Admini działają
    Przepraszam i dzięki
    Pawel Borowka

Domyślnie

Witam,

Nie tak dawno zamieniłem MBA na rMBP, miałem :

MBAir￿13.3/1.3/4/256￿Flash
    Part￿Number:￿MD761LL/A

Praca z d800 jak najbardziej możliwa, bez żadnych problemów. W Capture1 dość płynna dzięki szybkiemu ssd, aparat podłączony kabelkiem do laptopa jako zdalny podgląd. Rawy też przeglądałem i konwertowałem w ViewNX, żadnych problemów. Jedyne minusy dla mnie to ekran, 4GB to za mało bo zawsze 100 % zapełnione, no i procesor. Miałem mieć najmocniejsza wersję ale osoba kupująca go dla mnie zabrała co leżało z półki nie patrząc

Po miesiącu zamieniłem na najmocniejszy rMBP ale gdy porównuje MBA to mam nadzieję, że będzie w niej retina wkrótce.

Reasumując da radę ale zainwestuj w RAM i na drugim miejscu procesor no i miejsce

A i zapomniałem dodać, będziesz bardzo zadowolony z baterii która jest ekstremalnie wytrzymała i wręcz nie spotykana długość pracy na innych laptopach.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-01-2014 o 19:04
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

rozmawiam właśnie ws AIR i5 1.7 4gb RAMu i 128SSD, to już jest całkiem oki, tylko nie wiem jak z dodaniem RAMu bo nie wiem czy jest wlutowany czy nie
    Pawel Borowka

Domyślnie

Na pewno jest możliwe. Właśnie zamawiałem wersję z i7 i 8GB.
    Ale przy tej wielkości, to raczej jest lutowane.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

4GB to wąskie gardło - tylko 8 GB aby nie mieć wyrzutów w przyszłości do siebie

Cytat Zamieszczone przez malita Zobacz posta
    4GB to wąskie gardło - tylko 8 GB aby nie mieć wyrzutów w przyszłości do siebie
    do 128 GB dokupisz PNY kartę 128 GB http://www.amazon.com/PNY-StorEDGE-M...ywords=pny+128 i masz podwojoną pojemność w razie W. bo d800 lubi szybko miejsce zajmować.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-01-2014 o 00:13
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malita Zobacz posta

do 128 GB dokupisz PNY kartę 128 GB http://www.amazon.com/PNY-StorEDGE-M...ywords=pny+128 i masz podwojoną pojemność w razie W. bo d800 lubi szybko miejsce zajmować.
    Ta karta chyba nie jest do AIR 11" tam nie ma wejscia na kartę SD
    Pawel Borowka

Uprawnienia umieszczania postów