Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Lampa z TTL

Domyślnie Lampa z TTL

Cześć
    Tak, wiem że jest mnóstwo tematów jaką lampę wybrać, ale im więcej ich czytam tym większy mętlik mam w głowie.
    Chcę kupić lampę, budżet 600zł (jeśli będzie warto, może trochę wzrosnąć). Może być używka. Nie musi być systemowa.
    Wymagania:
    -dobrze działający iTTL
    -dość duża regulacja mocy
    -regulacja w krokach co 1/3 EV

Wolałbym żeby miała normalny wyświetlacz a nie przyciski tj. w niektórych metzach. No i nie chcę ekranu dotykowego.
    Tak jak wyżej napisałem, nie musi być systemowa, ale musi dobrze działać iTTL. Lampa nie będzie cały czas na sankach, będzie używana też do błyskania w "studiu".
    Pomożecie?
    D300| N 18-105| SB-800

Domyślnie

Metz 54-MZ4i i do tego poza stopką systemową SCA 3083.

Domyślnie

Metz 54MZ-4i. Świetna lampa, a już ze stopką SCA-3083 niesamowicie uniwersalna.

Domyślnie

Ok, żeby nie zakładać następnego tematu, spytam się tu.
    Wybrałem że idę jednak w systemówki.
    SB600 albo SB800 (zależy czy dozbieram do droższej). Za ile można nabyć jedną albo drugą. Rozbieżność w cenach jest dość duża więc wolę się spytać, żeby nie przepłacić.
    D300| N 18-105| SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MasterM16 Zobacz posta
    Ok, żeby nie zakładać następnego tematu, spytam się tu.
    Wybrałem że idę jednak w systemówki.
    SB600 albo SB800 (zależy czy dozbieram do droższej). Za ile można nabyć jedną albo drugą. Rozbieżność w cenach jest dość duża więc wolę się spytać, żeby nie przepłacić.
    SB-600 to średnia cena ok 600zł, SB-800, to ok 750-800.
    A nabyć można za tyle ile ludzie chcą. Czasami się trafi i SB-800 za 500zł... Tylko pytanie na ile te lampy są już wyeksploatowane.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MasterM16 Zobacz posta
    SB600 albo SB800 (zależy czy dozbieram do droższej). Za ile można nabyć jedną albo drugą.
    Allegro, szukaj, typ lampy, szukaj w zakończonych, sortuj wg "popularności", sprawdzaj opisy aby się upewnić, czy cena przekroczyła minimum i doszło do transakcji, oraz aby poznać stan lamp i skład zestawu.

Domyślnie

Przy zakupie SB-800 zwróć też uwagę czy w zestawie jest pojemnik na 5 baterię - często sprzedawana jest goła lampa bez akcesoriów, które były dołączane standardowo do nowej. Pełen zestaw powinien składać się z lampy, pojemnika na 5 baterię, dufozora (Stofen), podstawki, kolorowych filtrów korekcyjnych i futerału mieszczącego to wszystko. O ile pozostałe elementy nie są tak istotne, o tyle ten pojemnik jest przydatny i trudny do zdobycia oddzielnie.
    D7100 + S10-20 + N18-105 VR + N50/1.8D + N70-200/4 VR + T100/2.8 + SB-800
    Strona domowa Galeria dofsimulator.net

Uprawnienia umieszczania postów